Deli z drugimi

Jesenska poroka: Najboljši catering trendi

jesenska poroka porocni menu hrana

Oblikuj okusen jesenski poročni menu s temi domiselnimi catering idejami. Poročni jedilnik ne potrebuje biti narejen po določeni formuli – še predvsem jeseni je na voljo bogata izbira svežih sestavin in idej za menu. V hladnejših dneh si bodo vajini gostje želeli bogate hrane z intenzivnim okusom, zato tudi ob sprejemu razmisli o čem močnejšem kot le kombinaciji zelenjave in mesa. Preglej te ideje profesionalnih načrtovalcev – naj bo vajina jesenska poroka poleg ljubezni tudi polna okusov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LENA PFETZER, 22 (@lenaliciously) on

Jesenska poroka: Izstopajoče predjedi

Vse več parov se oddaljuje od standardne solate, ki je bila včasih za prvo jed. Ena izmed popularnih alternativ so juhe – ker so tople so zelo primerne za hladne jesenske dni. Razmisli o bučnem biskvitu, postreženem v majhnih bučkah ali bučni juhi, preliti čez nadrobljen modri sir. Popularne so tudi predjedi, osnovane na morski hrani, pri čemer gre lahko za bolj klasične rakove tortice ali dimljenega lososa, lahko pa izbereš tudi kaj bolj nenavadnega, kot je pa primer ribji mousse.

Če se odločiš za solatno predjed, naj bo v njej poleg zelenja kakšen sezonski element, kot je starani cheddar, praženi orehi, bučna semena, grozdje ali fige. Lahko pa gostom ponudiš kar oboje – mini porciji solate in juhe. Na enem koncu pravokotnega krožnika naj bo majhna solata, na drugem pa skledica juhe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeynep Dinc (@toastsforall) on

Jesenska poroka: Nepozabni glavni dogodki

Pri sprejemu ne moreš zgrešiti s klasikami, ki jih imajo ljudje radi – fileji, pečen piščanec in losos. Če pa si pripravljena malce tvegati – kar je seveda dobrodošlo – poskusi z manj očitno izbiro rdečega mesa, kot je na primer teletina ali jagnječja rebra. Tu pa je še ena alternativa, ki je bolj domača, a še vedno srčna in presenetljiva: lonci, napolnjeni s piščancem in jesensko zelenjavo, kot so korenje, čebula, por in repa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olga Romankova 📷 (@rom_olik) on

Jesenska poroka: Sladke stvari

Čeprav so bili zadnja leta popularni bari s slaščicami, ki so premogli več izbire, kot jo je povprečen želodec lahko prenesel, se trendi poročnih sladic vedno bolj premikajo v subtilno smer. Dobra izbira so klasike, kot je na primer jabolčna pita ali rjavčki s sladoledom. Če si želiš na vajin gostom postreči s čim bolj elegantnim, razmisli o triu sladic – vsak gost naj na krožniku dobi tri mini sladice. Tule je ena od idej za trio sladic, ki je perfekten za jesensko poroko: s karamelo obložena jabolka, svež mini krofek s kozarčkom mleka in mini jabolčna pita.

Za poročno torto ostala najbolj klasičen okus kar čokolada, vedno več je sicer takih iz temne čokolade. Če ti to ne ustreza, ti priporočamo še en trend: popolnoma se izogni klasični poročni torti in gostom na svoji jesenski poroki postrezi cheesecake ali korenčkovo torto.

Zakaj je jesenska poroka najlepša od vseh? Preberi si 11 razlogov v sledečem članku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bride.si (@bride.si) on