Deli z drugimi

Jesenska poroka: Cvetlični trendi

nasveti porocnih organizatorjev cvetje

Bogati barvni odtenki, unikatne vaze in nepričakovani elementi so le nekateri izmed popularnih trendov, ko pride do cvetja na jesenskih porokah. Izbiranje cvetja za spomladanske in poletne poroke se zdi precej enostavno, saj gre za sezoni mnogih vrst rastlin. Obenem pa so primerne tako pastelne, kot tudi svetle in žive sončne barve. Če pa želiš, da je vajina jesenska poroka v barvah, ki na eleganten in očarljiv način odražajo letni čas, se boš soočila z malce večjim izzivom. A brez skrbi! O zadnjih trendih jesenskega cvetja smo povprašali naše najljubše cvetličarje in oblikovalce dogodkov. Dobra novica je, da so tudi jesenske opcije prečudovite.

Misliš, da te čaka jesenska zaroka? Kako se pripraviti, si preberi v sledečem članku.

jesenska poroka porocni sopek

Jesenska poroka: Razmisli o teksturah poročnega cvetja

Najbolj vroč trend jesenskih porok so bujni, bogati barvni aranžmaji z veliko zanimivih tekstur. Namesto, da sta v aranžmajih, ki bodo krasili vajino jesensko poroko, uporabljena le dva ali trije tipe cvetja, razmisli o divji mešanici cvetlic, ki so v skladu z barvno shemo vajinega praznovanja. Začni na primer z osnovo iz klasičnega cvetja in mu dodaj pernate montbrecije in žametaste cockscombe. Lahko pa vključiš tudi necvetlične dodatke, kot so brogovita, hiperikum, listi lotosa, praprotne poganjke ali volnati čišljak – tako bodo aranžmaji bolj zanimivi in nenavadni. Izrazito jesenski občutek, vizualno globino in dramatični učinek lahko ustvari tudi nežen poljski mak, znanilec konca poletja.

Jesenska poroka: Klasične poročne cvetlice v bogatih barvah

Čeprav je ključ v teksturi, so klasične cvetlice še vedno osnova – tudi pri jesenskih porokah. Jesenski občutek lahko ustvariš z izbiro globokih, dramatičnih barvnih odtenkov. Pri tem gre lahko za klasične jesenske odtenke ali bolj nepričakovane, kot so na primer odtenka jajčevcev, bakra ali gozdna zelena. Bujne, elegantne dalije so morda ena izmed najboljših izbir, saj jih ej najti v vseh jesenskih odtenkih (v rdeči, bordo rdeči, oranžni in slivovi). Tudi vrtnice so prelepa popularna romantična opcija, ki je na voljo v mnogih odtenkih. Priporočamo pa ti tudi antične hortenzije v zelenih in vijoličastih odtenkih ter temno škrlatne kala lilije.

Jesenska poroka: Izberi uglajen poročni šopek

Ohlapno zvezani šopki, ki izgledajo, kot da so bile cvetlice ravnokar pobrane z vrta, so naravna izbira za mnoge neveste v pomladnih in poletnih dneh, jesenski poročni šopki pa so lahko bolj strukturirani. Razmišljaj v smeri gostega šopka v obliki kupole v jesenskih barvah, kot so: rdeča, opečnata in slivova. Namesto, da so stebla cvetlic vidna, jih lahko cvetličar zavije v izbrano blago, žametne trakove ali pa šopek dodatno obogati s pentljo. V podobnem stilu naj bodo tudi naprsni šopki ženina in njegovih spremljevalcev – namesto vidnih stebel naj bodo slednja ovita s satenastimi ali svilenimi pentljami.

jesneska poroka notranja dekoracija buce

Jesenska poroka: Rastline kot dekoracija pri sprejemu

Sukulente so izjemno popularen trend pri krajinskem oblikovanju, elegantne neveste pa jih nemalokrat vključijo tudi v dekoracijo lokacije. Čeprav je njihova sezona čez celo leto, se morda najbolj ujamejo prav s temnimi jesenskimi odtenki, kot so kaktusno zelena, barva jajčevcev ali granatnih jabolk. Ker izgledajo kot cvetlični listi, jih je zelo lahko kombinirati z različnimi cvetlicami.

Jesenska poroka: Pozabi dolgočasne steklene vaze

Pri poročni dekoraciji so obvezne unikatne vaze. Klasične steklene so mrda dobra opcija v vročih poletnih dneh, jesen pa je čas za domiselnost! Uporabi bakrene posode, srebrne pokale, vaze z zlatim listjem ali pa kaj bolj naravnega, kot so na primer lesene vaze ali vaze z lišaji. Popularne so tudi različne vaze z bolšjega sejma. Naj bodo kar se da različnih barv in oblik in velikosti, gostje pa jih lahko na koncu vzamejo za spomin. Če se vseeno odločiš za steklene vaze, lahko jesenski pridih ustvariš tako, da uporabiš pšenico ali proso kot osnovo šopkov.

Jesenska poroka: Razmišljaj zeleno

Ekološko ozaveščeni pari in njihovi cvetličarji se navadno odločajo za lokalno pridelane, organske cvetlice. En izmed okolju prijaznih nasvetov je, da je dobro izbrati cvetlice, ki so zrasle blizu poročne lokacije. Tako manj vplivaš na okolje, kot če bi bile na primer iz druge celine. Organsko pridelane cvetlice ne vsebujejo potencialno škodljivih kemikalij in so tako prijazne tako do narave kot do gostov. Obenem pa s tem podpreta lokalne cvetličarje.

Želiš organizirati popolno jesensko poroko? Potem se drži teh 5 korakov.