Deli z drugimi

Jesenska poroka: 7 razbitih mitov

jesenska poroka nevesta zenin megla

Ne, dekoracija z bučami nikakor ni obvezna. Prav lahko se je počutiti ujeto, ko planiraš jesensko poroko. Morda se ti zdi, da moraš zato praznovati v temu primernih barvah in da je listje obvezni del dekoracije, a temu ni tako. Naj bo vajina jesenska poroka prilagojena le vajinim željam – tokrat razbijamo mite o porokah v hladnih dneh. Če te izjemno privlači jesenska poroka si preberi tudi, kaj ta letni čas pove o tvoji osebnosti.

jesenska poroka nevesta zenin listje

Mit št. 1: Jesenska poroka naj bi bila v barvah jesenskega listja

Vajina jesenska poroka ne potrebuje biti nujno v barvah jesenskega listja. Jeseni se je zlahka zanesti na te in druge zemeljske tone (kot je na primer čokoladna rjava). Ne priporočamo sicer, da popolnoma ignoriraš letni čas in uporabiš žive poletne ali pastelne pomladne barve. Le razmisli o drugih bogatih in glamuroznih letnemu času primernih odtenkih. Poskusi s slivovo vijolično ali barvo jajčevcev v kombinaciji s kremasto, rahlo rožnato ali klasično mornarsko modro. Drobni detajli pa so lahko v zlati! Če sta ljubitelja rjave, raje kot s čokoladno poskusi z odtenkom kapučina, v kombinaciji s črno, kremasto ali celo rdečo. Pravzaprav lahko uporabiš katere koli barve želiš – celo sveže metalne ali mehke pastelne odtenke – v kombinaciji s temnejšimi odtenki. Tako ustvariš ravnovesje. In če želiš vključiti klasične jesenske barve, jih posvetli s svežimi, nepričakovanimi odtenki, kot so temna oranžna ali zlata, obogatena z mangovo ali barvo fuksije.

Mit št. 2: Poročni šopek mora biti jesenski

Prav enako kot za barvne odtenke velja tudi za tvoj poročni šopek. Noben potrebe ni po oranžnih in rdečih odtenkih, če si tega ne želiš. Glede na tvojo barvno paleto razmisli o živahnih potonikah, kombiniranih z jesenskimi listi, belimi vrtnicami in bisernikom, ki bo dodal občutek prihajajoče zime, ali vijoličnimi dalijami.

Jesenska poroka prinaša tudi številne zaplete. Preberi si o jesenskih poročnih nezgodah, ki te lahko že prav nestrpno pričakujejo.

jesenska poroka druzice cvetje

Mit št. 3: Družice morajo nositi težko svilo ali saten

Prav nič te ne obvezuje, da z družicami le zaradi sezone izberete obleke iz težkih materialov. Lahki materiali, kot je na primer svila, bodo popolnoma primerni. Izogibajte se le zelo poletnih, čipkastih oblek. Pomembno je, da izberete blago, ki bo ustrezalo vsem postavam in odtenek, ki se bo lepo ujemal s teni kože vseh družic. Pri tem imejte v mislih, da bo katera v jesenskih dneh malce manj zagorela kot mesec ali dva prej. Za glamurozen jesenki videz družic priporočamo bledo zlato, škrlatno, temno zeleno ali barvo jajčevcev.

Mit št. 4: Jesenska poroka, temna moška obleka in kravata

Čeprav bombaž morda ni najboljša ideja, ženin in njegovi spremljevalci niso obvezani na nošenje formalnih, temnih oblek. Jeseni je za obleke na primer popolnoma primeren svetel kaki odtenek. Če bo dovolj toplo, lahko fantje suknjiče enostavno izpustijo in praznujejo vajin veliki dan udobno, a elegantno – z nagubanimi srajcami in hlačami v kaki odtenku.

jesenska poroka nevesta zenin dekoracija

Mit št. 5: Praznovanje morajo krasiti fotografije z jesensko tematiko

Nobena skrivnost ni, da lahko jesensko listje ustvari prelepo kuliso. A če si želiš bolj modernega pridiha, predlagaj fotografu, naj ustvari ljubke fotografije gostov, ki mečejo listje. Namesto da je jesensko listje le v ozadju, boš na ta način resnično poudarila poroko v jesenskem času. A tudi ta odločitev – kot vse ostale – je tvoja.

Mit št. 6: Dekoracija mora vsebovati buče ali biti v stilu noči čarovnic

Buče seveda niso obvezne, če ti ni všeč njihov izgled jih seveda lahko vključiš le v jedilnik. Naš predlog bi na primer bil, da z njimi napolniš raviole. Obstaja mnogo druge dekoracije, ki odraža letni čas na malce bolj subtilen način. Glede na to, da gre za čas žetve, sta na primer dobri opciji proso ali žitarice, pa tudi grozdje, jabolka, hruške in granatna jabolka so neklišejski odraz jeseni. A ne razumi nas narobe – če so ti buče pri srcu, jih vsekakor uporabi!

Tudi, če se s svojim dragim poročiš na konec tedna, ko je tudi noč čarovnic, nimaš zato, vsaj kar se tiče dekoracije oziroma tematike, nikakršnih obveznosti. Mirne vesti ignoriraj praznik in dekoriraj svoj dogodek po vajinih željah. Če pa ti je praznik pri srcu, ga lahko v vajino praznovanje vključiš z nekaj malenkostmi – na primer s skledo sladkarij.

jesenska poroka nevesta zenin coln

Mit št. 7: Praznovanje mora biti v notranjih prostorih

Če si si vedno želela dahniti usodni »da« zunaj, a misliš, da je to v jesenskem času neizvedljivo, razmisli še enkrat. Z dovolj grelniki in odejami je lahko pod milim nebom vsekakor vsaj vajin obred, morda pa celo tudi vajin sprejem! Priporočamo pa ti, da imata vedno na voljo tudi notranji prostor, vsaj za ples in sladico, saj utegne biti po sončnem zahodu precej bolj mrzlo kot čez dan. Svoje goste v tem primeru na to seveda opozorita, da se bodo temu primerno oblekli. Če pa se vajin dan izkaže za bolj hladnega, kot sta predvidevala, imejta za vsak slučaj vseeno pripravljene odeje za goste.

Imaš svojega dragega na sumu? Misliš, da te čaka jesenska zaroka? Preberi si, kako se pripraviti na jesensko zaroko.