Deli z drugimi

Jesenska poroka: 6 nasvetov za načrtovanje

jesenska poroka nevesta zenin listje

Jesenska poroka je praznovanje, ki je polno intimnih in domačnih občutkov, skladnih z nostalgijo letnega časa. Daljši dnevi so nadomeščeni z romantičnim padanjem listja s prelepo obarvanih dreves. Jesen je brez dvoma izredno lep čas za poroko. Kot je napisal pesnik Mario Benedetti: »Izkoristila bova jesen (…) zdaj, ko sta ogreti najini srci.«

A kaj vključuje popolna jesenska poroka? Že sam letni čas daje smernice za posebno priložnost, a da bi se izognila stereotipom, lahko vedno dodaš nekaj čisto svojega.. ali ne, odločitev je tvoja!

Preberi si tudi 7 razbitih mitov o jesenski poroki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rieke Richter Weddings (@riekerichter.weddings) on

Jesenska poroka: Barvna paleta

Če se odločiš za jesensko barvo paleto, bo vajin dan poln toplih barv, kot so temno oranžna, zlatorumena, temno rdeča in celo kostanjeva. Dodajanje dekoracije slonokoščenega odtenka je ljubek način osvetlitve in popestritve okrasja. Če to uporabiš kot osnovo lahko ustvariš svetlejšo ali temnejšo paleto, lahko pa jo, če želiš bolj romantično dekoracijo, uporabiš tudi v kombinaciji s pastelnimi barvami.

Če iščeš manj stereotipen jesenski stil, lahko dekoracijo popestrijo tudi detajli v vijolični, bordojsko rdeči in rožnatih tonih. Teh barv o lahko na primer prtički, ali krožniki pri sprejemu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wedding Tuscany Photographer (@weddingtuscanyphotographer) on

Jesenska poroka: Cvetje in sadje

V dekoracijo lahko poskusiš vključiti tudi sadje – prepusti se domišljiji in ga pri namiznih dekoracijah kombiniraj z zelenjem. Kar se tiče cvetja je najbolje, da po priporočilih vprašaš kar izbranega cvetličarja, ta ti bo znal svetovati in povedal sezona katerega cvetja je. In ne pozabi na listje, ki lahko posuto na poti do oltarja izpade prelepo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NYIAD (@nyiadschool) on

Jesenska poroka: Tekstura

Morda se zdi kot precej očiten predlog, a moramo te spomniti, da v načrte za poroko in sprejem ne pozabiš vključiti raznolikih tekstur. Razmisli o lesu, volni, posebnih vrstah papirja, sadju in cvetlicah vseh oblik in velikosti. Poskusi ustvariti dekoracijo, ki bo zadovoljila vseh pet čutil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Colette Kulig (@colettekuligphotography) on

Jesenska poroka: intimna, udobna atmosfera

Za jesen je značilen občutek domačnosti in udobja in tak občutek lahko ustvariš z naslednjimi predlogi:

Sveče

Osvetlitev s svečami naredi nenadomestljivo vzdušje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fairytale Weddings (@fairytaleweddingsnow) on

Odeje

Ustvari udoben kotiček, kjer bodo goste, v primeru da se ohladi, čakale odeje. Tako se bo zabava lahko brez težav nadaljevala še dolgo v noč.

Sezonski jedilnik

Pri ustvarjanju menuja izkoristi sezonska živila. Priporočamo ti jesenski jedilnik, kot je na primer: juha iz katere koli sezonske zelenjave, ki ji sledi sezonska beljakovinska jed (piščanec, puran…). Gostom, ki so vegetarijanci in/ali vegani lahko ponudita pečene jajčevce, za sladico pa je lahko pita s svežim sezonskim sadjem ali korenčkova torta.

Na začetku lahko goste pozdravite z okusnimi toplimi koktajli ali pa zaključite praznovanje s skodelicami vroče čokolade z doma narejenimi sladkornimi penicami.

V času jesenske poroke se lahko pripetijo tudi številne nezgode. Kako se jim izogniti si preberi v sledečem članku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRIDES Magazine (@brides) on

Jesenska poroka: Poročna obleka

Jesen je odličen čas za prekrasno poročno obleko z dolgimi rokavi in razkritim hrbtom. Ker utegne biti malce hladno, lahko obleko popestriš z lahkotnim čipkastim jopičem, delikatnim šalom ali poročnim ogrinjalom.

Misliš, da te čaka jesenska zaroka? Preberi si kako se pripraviti na prihajajočo zaroko.