Deli z drugimi

11 razlogov, zakaj je jesenska poroka najlepša

jesenska poroka porocni prstani listje

Zrak se ohlaja, listje spreminja barvo in dozorevajo eni najbolj okusnih sadežev. V jeseni je lepo tako v naravi kot v družbi, kjer potekajo različne aktivnosti, zato lahko ta letni čas izkoristiš tudi za poroko. Preberi si razloge, zakaj je jesenska poroka tako posebna. Sumiš, da te čaka jesenska zaroka? Preberi si kako se pripraviti nanjo!

jesenska poroka zenin nevesta svatje

1. Gostom med poroko ne bo vroče

Jeseni se ozračje ohladi, ljudje pa so še vajeno poletnih temperatur, zato jim bo tvoj slavnostni dan veliko bolj prijeten in primeren tudi za aktivnosti.

2. Tebi ne bo vroče

Že tako boš nervozna ob svojem najpomembnejšem dogodku, zato res ne potrebuješ vročine, da bi se še dodatno potila (in si uničila makeup).

3. Jesenska poroka in nazdravljanje

Jesen prinaša tudi odlične pijače, s katerimi lahko nazdraviš. Izbiraš lahko med jabolčnim vinom, vročo čokolado z rumom ali žganjem, ali s kuhanim vinom s cimetom.

Poročne nezgode v času jesenske poroke so pogoste! Zato si preberi sledeči članek in se na njih pripravi.

jesenska poroka jabolka porocni sopek

4. Jabolka

Poleg okusnih pijač je treba tudi nekaj okusnega pojesti. Lahko si izbereš samo jabolka in iz njih narediš vse: pite, zavitke, kolače in druge okusne prigrizke.

5. Zgodnji večer

Ker sonce zahaja ob bolj zgodnji uri, najboljša zabava pa se vedno začne, ko se stemni, je idealni čas za poroko zgodaj popoldne.

6. Listje

Mati narava nudi veliko idej za dekoracijo. Uporabi listje, ki ga boš našla v najlepših barvah in jih lahko dodaš tudi rožam.

jesenska poroka zunanja buce dekoracija

7. Poroka zunaj

Če imaš rada naravo in je vreme lepo, lahko slavje organiziraš tudi zunaj.

8. Poročne obleke z rokavi

Zaradi hladnejših dni te bo morda malce zeblo, še posebno, če boste veliko časa preživeli zunaj. Zato razmisli o poročni obleki z dolgimi rokavi. Rokavi so še dodatna priložnost za inovativno dekoracijo!

9. Rjava obleka

Ko že govorimo o modi, omenimo tudi nekaj za moške – jesenska poroka bo kot nalašč za rjavo obleko, ki se bo zlila z okolico toplih barv.

jesenska poroka barvite porocne price

10. Barvita obleka za poročno pričo

Bogati in živi odtenki toplih barv izgledajo super in ustrezajo vsem barvam kože, po poroki pa se jo lahko uporabi tudi za kakršnokoli jesensko zabavo.

11. Popolnost z bučami

Buča je ena prvih stvari, na katere pomislimo ob jeseni. Naj bo kakšna za okras in tudi kot jed prisotna tudi na tvoji poroki.

Kako začeti načrtovati jesensko poroko? Preberi si članek Jesenska poroka: 6 nasvetov za načrtovanje.