Deli z drugimi

Jesenska poroka: 11 glamuroznih nasvetov

jesenska poroka zenin nevesta kuza

Jesenska poroka? Naj ti pomagamo… Organiziraj elegantno jesensko poroko s pomočjo nekaterih naših najljubših idej.

Ali si želiš, da bi bila tvoja jesenska poroka glamurozna, hkrati pa vseeno v skladu z letnim časom? Pri iskanju idej smo izprašali poročne organizatorje, ki so nam razkrili, kako organizirati sodoben obred in sprejem. V kratkem, ključ leži v teksturah, bogatih barvah, glamuroznih detajlih in nekaj dodatkih, ki pravijo (vendar ne vpijejo) ”jesen”.

Če misliš, da te čaka jesenska zaroka, pa hitro skoči na sledeči članek.

jesenska poroka tkanine obok

1.    Teksturirano blago

To sezono se poročni dekor vrti okoli tekstur. To pomeni predvsem prte iz vizualno zanimivih materialov kot je prešita ali drapirana svila, lan, žamet ali celo umeten semiš. Uporabi tkanino z nagubanim videzom ali pa več različnimi teksturami (kot na primer organca izvezena z koščki volne), ali pa večplastne prte (na primer prosojen žamet na prtu iz tafta).

2.   Poudarki v živih barvah

Da bo jesenska poroka ohranila sodoben videz, mešaj nežne nevtralne odtenke s presenetljivimi detajli živih barv. Neka modna nevesta je naročila posebej oblikovane prtičke iz naravnega bombaža s podlogo iz svile v barvi magente, ki je bila le malce vidna, ko so bili zloženi na mizi.

3.   Sezonski prtički

Ko smo že pri namiznih prtičkih lahko omenimo še, da so zelo priročen predmet za vključevanje jesenskih detajlov. Zveži jih z majhnim šopkom prosa ali divjih jabolk za jesensko vzdušje, ali pa poišči poceni sezonske obročke za prtičke (z lahkoto najdeš preproste, a lepe obročke v zlatih in srebrnih odtenkih, z lesno strukturo, v barvi smole in drugih jesenskih odtenkih). Prtičke lahko okrasiš in privežeš tudi z žametnim ali svilenim trakom.

jesenska poroka namizna dekoracija zlata

4.   Obred v jesenskem slogu

Dodaj pridih jeseni svoji ceremoniji tako, da uporabiš snope pšenice ali pa velike grozde (prave ali pa umetne) za okrasje klopi. To je čas trgatev, zato lahko izrečeta svoje zaobljube pod pergolo iz trte – tudi če vajina jesenska poroka ne bo potekala v vinorodni deželi.

5.   Kovinski detajli

Kovinski poudarki so še naprej zelo popularni – od klasične srebrne in zlate, do manj pričakovane (in tem bolj primerne za jesen) bakrene in bronaste barve. Vaze iz posrebrenega stekla bodo dale glamurozen videz okrasju na mizah pri poročnem sprejemu. Tudi okrasje iz zlatih in srebrni lističev bo poživilo vsako namizno in drugo dekoracijo. Poleg vaz so lahko v kovinskih odtenkih tudi obročki za prtičke in okvirji za slike, ki pripovedujejo zgodbo vajine zveze.

Kako se ogniti jesenskim nezgodam na poročni dan? Preberi sledeči članek.

6.   Dramatično steklo

Črno steklo ali kristal bo dal moden in unikaten videz namizni dekoraciji v obliki bokalov in vaz iz oniksa in kristalnega stekla. Vaze napolni s cvetjem v barvi šampanjca, da še poudariš dramatičen videz.

jesenska poroka namizna dekoracija srebrna

7.   Manj je več

Namesto velikega števila majhnih okraskov, okrasi mize z visokimi svečami v bogatih odtenkih, na primer v barvah granatnega jabolka ali jajčevca. Namesti jih na podlagi iz velikih kristalov za bleščeč in glamurozen učinek.

8. Bogati lestenci

V vsakem prostoru se lahko ustvari videz glamurja s pravim lestencem (lahko se ga obesi tudi na strop šotora). Omisli si moderen lestenec, s katerega kapljajo kristali Swarovski, ali pa vintage model s pravimi svečami.

9.   Jesensko listje v notranjosti

Če vreme zahteva, da se tvoja jesenska poroka praznuje notri, vendar želiš vseeno dodati prostoru nekaj naravnih elementov, okrasi prostor z drevesi v loncih, ki se bodo košatila v vseh svojih najlepših jesenskih odtenkih.

jesneska poroka notranja dekoracija buce

10.  Svetlobni učinki

Še en način, kako lahko pripelješ jesensko vzdušje v notranjost, je osvetljava plesišča ali stropa šotora z vzorcem vej in toplo svetlobo. Videti bo, kot da zgodnje večerno sonce pada skozi krošnje dreves.

11.   Svetloba, ki pričara vzdušje

Z uporabo LED razsvetljave, lahko z lahkoto prilagodiš svetlobo različnim delom poročnega dne. Pri koktejlih uporabi učinek sonca; nadaljuj z rožnatimi in vijoličnimi odtenki sončnega zahoda med večerjo in potem počasi preidi do temno modrih odtenkov z belimi ”zvezdami”, ko se gostje pomaknejo na plesišče.

Za popoln poročni dan si preberi 6 nasvetov za načrtovanje jesenske poroke.