Deli z drugimi

Jesenska poročna miza za vsak stil

porocna miza poroka zenin nevesta

Iščeš ideje za dekoracijo mize v jesenskem stilu? Ne glede na to, ali je tvoj stil formalen, klasičen ali moderen, za vsak stil smo zate našli nekaj idej, s katerimi bo poročna miza naredila jesensko vzdušje. Če boš poročno mizo okrasila s cvetjem si preberi tudi o jesenskih cvetličnih trendih.

klasicna jesneska porocna miza

Klasična jesenska poročna miza

Barve: rjava, oranžna, rumena in rdeča

Ureditev mize: začni z rjavimi prti, živo oranžnimi servietami, rjavimi slamnatimi podstavki za krožnike in slonovinasto belimi podlagami za jedilni pribor. Ob izbiranju steklenine priporočamo kozarce in solatne sklede iz stekla z oranžnim odtenkom.

Okraski: priporočamo visoke šopke z vejicami, bogato obložene z jesenskimi rožami, kot so dalije, sončnice in lilijami, ki bodo ustvarile popoln rdeče-oranžno-rumen šopek. Za osvetlitev na mizi pa naj poskrbijo sveče v majhnih glinenih lončkih.

Dodatek: k vsakemu krožniku dodaj majhen piškot v obliki lista, ki bo služil kot pozdrav in majhen posladek.

formalna porocna miza v jesenskem stilu

Formalna poročna miza v jesenskem stilu

Barve: temno vijolična (barva jajčevcev) in zlata

Ureditev mize: predlagamo temno vijolične prte in serviete z zlatimi podstavki za krožnike. Če imaš krožnike in jedilni pribor z zlatimi linijami ob robovih, jih uporabi, saj se bodo krasno zlile s preostalo dekoracijo. Steklenina v rahlo vijoličnem odtenku bo ustvarila vtis elegance, z zlatimi ali medeninastimi obročki za serviete pa bo miza popolna.

Okraski: za formalno poroko bo najboljša kombinacija temnih vrtnic in lilij. Na sredini šopka naj bo dolga sveča, ki bo osvetlila mizo in ustvarila vtis prestiža.

Dodatek: k vsakemu mestu položi paketek čokoladnih bombonov, zavitih v zlat papir, zvezan z vijoličnimi trakovi.

moderni stil porocna miza

Moderni stil jesenske poročne mize

Barve: rjava in rumena

Ureditev mize: prti in serviete naj bodo rjavi, podstavki za krožnike pa rumeni. Za krožnike in pribor priporočamo preprost in minimalističen videz v rumenkastih barvah, s kozarci, skledami za solato in krožniki za predjed iz rumenega stekla.

Okraski: pri šopkih se čim bolj osredotoči na obliko – razmišljaj o rumenih lilijah v enostavnih modernih vazah, zraven pa naj bo majhna sveča, ki bo romantično osvetlila mizo.

Dodatek: bolj kot okraskom so moderne poroke naklonjene sporočilom in idejam – namesto prigrizka lahko gostom razdeliš rjavo-rumene kartice s sporočilom, da si dobrodelni organizaciji darovala nekaj denarja. Tako bodo gostje ob pogostitvi vedeli, da si poskrbela za več lačnih ust, kot jih je bilo na poroki.

Preberi si tudi o jesenskih catering trendih na porokah!