Deli z drugimi

Izbira poročne obleke za civilni obred

zenin nevesta porocna obleka civilna poroka

Neveste smo si različne, zato so različne tudi naše ideje o sanjski poroki. Nekatere si želijo velike cerkvene poroke z 200 svati in dolge poročne obleke, spet druge sanjajo o intimnem civilnem obredu in kratki obleki, ki poudari lepo oblikovane noge. Se spopadaš z vprašanjem kakšno poročno obleko izbrati za civilni obred? Potlej je to pravi članek zate.

Civilne poroke postajajo norma sodobnih parov, ki si preprosto ne želijo velikega pompa zaradi dogodka. Organiziranje civilne poroke je mala malica v primerjavi z odločitvijo kako se za njo obleči. Kraljevska plesna bela obleka je morda nekoliko preveč formalna izbira, par belih kavbojk v paru z ujemajočim suknjičem pa je malce preveč vsakdanji za tako pomemben dogodek.

Beri dalje in odkrij sedem kombinacij, ki so primerne tako za formalni kot zabavni del, ki sledi civilnemu obredu.

nevesta podpis prstana civilni obred

1. Preprost krilni kostim za sproščen civilni obred

Hej, če je dovolj dobro za Carrie Bradshaw, kajne? Primerno, lepo in usklajeno. Krilni kostim je krojaški standard, ki bo na poti do oltarja prišel do izraza veliko bolj kot ob sedenju v pisarni.

Izbereš lahko oprijeto, srednje dolgo zapeljivo vintage krilo s črtastim vzorcem, ki se oža po dolžini navzdol (pencil skirt). Druga možnost, ki jo imaš na voljo je tudi širše krilo z rahlimi volančki, ki se zaključijo ob kolenu. Super za vajin civilni obred!

2. Moderna mini oblekica

Trendi iz 70. let, ki trenutno preplavljajo modno industrijo, niso omejeni na široke jeans hlače in vzorčaste bluze. Če si na svoji poroki želiš sijati v stilu, obleci mini šik oblekico usklajeno s parom salonarjev, ki naj imajo za večji občutek udobja nekoliko platforme v sprednjem delu.

Naj bo v tradicionalni čipki z iluzijo izreza spredaj ter dolgimi rokavi ali v belem satenu z dodatki kristalčkov, mini oblekica daje pridih neformalnosti civilni poroki.

3. Hlačni kostim, ki se prilagaja tvojemu telesu

Kratek in drzen beli smoking, ki ga je na poroki nosila Bianca Jagger, je navdušil njenega moža Micka, vendar je obleka drastično spremenila način oz. pogled na dress code, ki se ga neveste navadno poslužujejo.

Kljub temu, da je pri večini nevest izbira obleke tradicionalno razkošna, je svileni beli smoking z leti pridobil nekakšno rokersko privlačnost in je zelo priljubljen med avantgardnimi zvezdniki. Še posebno za civilni obred! Če se tvoje želje nagibajo k obleki navdahnjeni z moško modo, je hlačni kostim popolna izbira za sproščeno civilno poroko.

nevesta plaza morje porocna obleka civilna poroka

4. Obleka dolžine pod koleni

Zgoraj bolj odprta obleka, ki poudari ramena in tvojo ženstvenost, z ujemajočim nekoliko bolj konzervativnim spodnjim delom je idealna za civilno poroko. Z izbiro obleke dolžine pod koleni, v nasprotju s tisto, ki seže do tal zlahka obdržiš ravnovesje med sproščenim pridihom civilne poroke hkrati pa zadovoljiš svojo željo po ekstravagantnosti.

5. Elegantna dolga obleka

Si še vedno želiš dolge bele obleke? Ne glede na ustaljene smernice lahko za civilno poroko izbereš elegantno obleko z lahkotnim, do tal segajočim spodnjim delom. Če želiš poudariti lepo postavo pa je njeno popolno prileganje telesu resnično prava odločitev.

Izbira obleke s poševnim rezom v čipki ali šifonu bo veliko bolj usklajena z okolico, kot razkošna obleka z vlečko.

6. Enodelni kombinezon – »pajac«

Če načrtuješ enostavno in hitro civilno poroko, bo izbira enostavnega poročnega kombinezona prava izbira. Eleganten svileni pajac v kombinaciji z odprtimi čevlji z visoko peto in mini večerno torbico je moderen in praktičen ter primeren za modno ozaveščeno nevesto.

7. Maxi krilo in kratek top

Trend nošenja poročnih topov ne pojenja. Modne brvi svetovno priznanih oblikovalcev so preplavljene z več delnimi poročnimi kombinacijami. S to izbiro bo tvoja civilna poroka modna in trendi.

Poskusi uskladiti top iz čipke oziroma satena z nagubanim maxi krilom iz šifona. Lahko se odločiš tudi za bolj oprijeti stil morske deklice, ki poudari boke in noge.

Preberi si izpovedi resničnih nevest v članku Kdaj so neveste vedle, da so našle pravo?

nevesta zenin kratka porocna obleka civilni obred