Deli z drugimi

Inovativni sladki “šopki” mafinov

porocni-sopek mafinov rumeno rdeci

Ko združimo dve nam ljubi stvari, nastane perfekcija! Spodnji šopki so nadvse primerni za vse sladkosnede bodoče neveste, saj so kreirani iz mafinov. Kljub temu so izjemno lepi, barvni in oblikovani v obliki rož. Kar pa je najbolj važno… lahko jih poješ! Zakaj bi kupovala rože, ki bodo kmalu po trganju tudi umrle. Raje ujemi dve muhi na en mah in na svoji poroki poskrbi za sladki prigrizek, kot tudi za rožno dekoracijo. Tako ne boš zavrgla prelepih cvetov, svojim svatom pa raje kupi čebulice rož, ki jih bodo lahko gojili doma.

A post shared by Baked Bouquet (@thebakedbouquet) on

Sladki poročni šopki

Slaščičarji lahko ustvarjajo nepredstavljive umetnine iz glazure, ki so tako lepe, da najraje ne bi zagrizel v njih. Ustvarijo nam prelepe poročne torte ali majhne okusne mafine, ki lahko izgledajo kot prelepe rože. V tem primeru, kar cel šop rož! Slaščičarji so začeli kreirati prelepe šopke mafinov, ki so zrastli v pravi poročni trend.

Za še več poročnih in barvnih idej si oglej naslednje slike, ki so vsekor vrhunec kreacij šopkov mafinov. Nekateri nabori izgledajo kot popolni poročni šopki, vendar pazi, da jih ne boš uporabila pri metu šopka, saj bodo družice sladko presenečene 🙂

Si se ravno zaročila? Praznujeta obletnico? Za posebne priložnosti pošlji kar šopek mafinov, ki bo najbolj sladko darilo do sedaj. Si lahko predstavljaš, kako prelepo bi bilo, če bi za svojo poroko naročila kar šopke mafinov? Ali pa se skupaj z družicami posladkate med pripravami na poroko kar s šopkom mafinov, ki ga naročiš v sobo? Sliši se božansko, kajne?

Krema za glazuro gre skozi tri stopnje priprave, da nastane popolnoma stepena, gladka in dovolj trdna. Krema mora biti ohlajena točno na 17°C, da lahko ohrani svojo obliko. Ko je krema oblikovana v prelepe rožice, mafini postavljeni na svoje mesto, okrašeni s par cvetovi, perlami in užitnimi bleščicami, lahko slaščičar šopek končno dostavi srečni izbranki ali izbrancu. Če te zanima, kako se tovrstne šopke ustvari si poglej spodnji video: