Deli z drugimi

Naj grozljivka poskrbi za še bolj tesno stiskanje k partnerju!

grozljivka noc carovnic par kino

Grozljivka na noč čarovnic – si jo upaš pogledati? Pripravi se na našo izbiro 14 najboljših grozljivk.

Ko se prične oktober in listje na drevesih začne spreminjati barve, je čas, da se razvajaš z grozljivkami in pripravljaš na noč čarovnic. Če je nad vzdušjem navdušen tudi tvoj partner, si lahko privoščita filmske noči v dvoje – pripravita prigrizke, Netflix, vino in sladkarije (seveda za otroke v maskah, ki ti bodo pozvonili). Preživita najbolj grozljiv večer udobno nameščena na kavču in skupaj uživajta v najboljših grozljivkah (jasno da mora biti nekdo ob tebi, h komur se stisneš ob najbolj strašnih prizorih). Zate smo izbrali nekaj najboljših grozljivk, od tako groznih, da ne boš mogla spati, do komedij in romantike, ki bodo pika na i ob popolnem večeru za noč čarovnic.

Navdih za planiranje poroke poišči na sledečem seznamu filmov.

grozljivka noc carovnic buce

1. Grozljivka: Young Frankenstein (1974)

Igrajo: Gene Wilder, Madeline Kahn, Peter Boyle in Marty Feldman

Kultna črno-bela komedija je nadaljevanje originalnega filma o doktorju Frankensteinu, kjer njegov vnuk Victor Frankenstein podeduje njegov grad v Transilvaniji in s svojimi čudaškimi služabniki doživlja nore prigode.

2. Grozljivka: Jaws (1975)

Igrajo: Roy Scheider, Robert Shaw in Richard Dreyfuss

Pazi, da ti srce ne pade v kopalke. Če te velik beli morski pes na svojem morilskem pohodu ob obalnem mestu v Novi Angliji ne bo prestrašil, te bodo pa nori zalizki iz sedemdesetih.

3. Grozljivka: Children of the Corn (1984)

Igrajo: Peter Horton in Linda Hamilton

Zgodba, ki se dogaja v osamljenem mestu, kjer verska skupina morilskih otrok za svoje žrtve izbira vse polnoletne osebe, ti bo dokazala, da te lahko prestrašijo tudi otroci. Avtor knjige, po kateri je bil film posnet, je Stephen King, zato si lahko prepričana, da je to ena najboljših izbir, če želiš biti dobro prestrašena.

4. Grozljivka: The Addams Family (1991)

Igrajo: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Christina Ricci in Jimmy Workman

Uvodno glasbo že vsi poznamo tako dobro, da se že ob misli pripravljamo na tleskanje s prsti. Addamsovi so klasika, ki je nikoli ne moremo gledati prevečkrat n je za noč čarovnic nepogrešljiva »tlesk tlesk«.

grozljivka the addams family

 

5. Grozljivka: The Craft (1996)

Igrajo: Robin Tunney, Fairuza Balk, Neve Campbell in Rachel True

The Craft je kultna klasika o novemu dekletu v šoli, ki se zbliža s tremi neobičajnimi dekleti – ki mečejo prekletstvo na vse, ki so jim kdaj storili kaj hudega.

6. Grozljivka: Practical Magic (1998)

Igrajo: Nicole Kidman, Sandra Bullock, Stockard Channing in Dianne Wiest

Mladi igralki Kidman in Bullock v filmu zaigrata kot sestri čarovnici v majhnem mestu, kjer se morata rešiti družinskega prekletstva, ki jima preprečuje, da bi našli srečo v ljubezni.

7. Grozljivka: The Sixth Sense (1999)

Igrajo: Bruce Willis, Haley Joel Osment in Toni Collette

Če še nikoli nisi gledala tega znanega psihološkega trilerja z dečkom, ki lahko vidi mrtve ljudi, je letošnja noč čarovnic idealna priložnost, da si ga ogledaš. Zagotavljamo ti, da boš o filmu še dolgo razmišljala, vse do božiča.

the sixth sense grozljivka

 

8. Grozljivka: Sleepy Hollow (1999)

Igrajo: Johnny Depp in Christina Ricci

Ta film Tima Burtona je posnet po kratki zgodbi »The Legend of Sleepy Hollow« iz 19. stoletja, kjer orožnik Ichabod Crane želi ujeti morilskega brezglavega jezdeca v malem mestu v Novi Angliji.

9. Grozljivka: Saw (2004)

Igrajo: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover in Shawnee Smith

Idealen za ljubitelje krvavih prizorov. Ponorel serijski morilec, njegova smrtonosna igra in seveda veliko žag – film je tako krvav, da lahko postaneš tudi lačna.

corpse-bride-grozljivka

10. Grozljivka: The Village (2004)

Igrajo: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix in Adrien Brody

V osamljeni vasici Covington v Pennsylvaniji se v bližnjem gozdu nahaja neizrekljivo zlo. Pripravi se na neprenehno napetost in pričakaj šokanten konec – ki je zaščitni znak režiserja M. Night Shymalana.

corpse bride grozljivka

11. Grozljivka: Corpse Bride (2005)

Igrajo: Johnny Depp in Helena Bonham Carter

V stop-motion animaciji režiserja Tima Burtona se Victor Van Dosrt po nsreči poroči z mrtvo žensko namesto z zaročenko in se mora odločiti, s katero želi ostati. Kdo pravi, da takšna animacija ne bi bila primerna za zmenek na noč čarovnic?

 

12. Grozljivka: Byzantium (2012)

Igrajo: Saoirse Ronan in Gemma Arterton

Mati in hči, obe vampirki, skušata pobegniti od ostalih vampirjev. Byzantium je manj znani irski film, za katerega ti obljubljamo, da ti bo všeč.

13. Grozljivka: The Babadook (2014)

Igrajo: Essie Davis in Noah Wiseman

Pripravi si odejo in pusti luči prižgane. Babadook, pošast iz otroške knjige, straši vdovo in njenega sina tako močno, da že skoraj doživljata živčne zlome. Eden najbolj grozljivih psiholoških filmov v zadnjih nekaj letih, ki ti bo zagotovo popestril letošnjo noč čarovnic.

14. Grozljivka: I am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)

Igrajo: Ruth Wilson in Paula Prentiss

Ta film je posnela produkcija Netflix Orginal in je popolna zgodba o hiši strahov. Ko se mlada medicinska sestra vseli v hišo, kjer živi ostareli pisatelj grozljivk, ugotovi, da se v hiši dogajajo čudne stvari, ki imajo strašljivo ozadje.