Deli z drugimi

Kako najeti najboljšo hotelsko sobo kot gost poroke in prihraniti?

gost poroke rezerviranje hotelske sobe

Zna se zgoditi, da tudi kot gost poroke zapraviš kar nekaj denarja – ponavadi za pot, obleko in darilo. Še posebej rezervacija hotelske sobe je lahko zapleteno in drago dejanje, sploh če se ga lotiš prepozno. V spodnjem članku smo zbrali nekaj nasvetov, kako lahko najceneje in brez problemov najameš sobo in s svojo družino oziroma prijatelji preživiš kar se da lep poročni vikend poln zabave.

Svojo sobo rezerviraj zgodaj

Svetujemo ti, da si čim prej po pridobljeni informaciji, kdaj in kje bo poroka potekala, rezerviraš željeno sobo. V večini primerov bodo pari že izbrali nekaj hotelov, ki oddajajo sobe po sprejemljivih cenah za vsak žep in se nahajajo v bližini poročne lokacije. Ne pozabi, da se bodo sobe verjetno precej hitro začele zasedati in verjetno nočeš, da ti na koncu ostane le možnost najema najdražje sobe ali sobe z dvema posteljama, če prihajaš s svojo boljšo polovico.

V primeru, da sta zaročenca rezervirala skupino sob, jima je hotel morda ponudil nekaj popusta glede na število rezerviranih sob. Če temu ni tako, pa lahko sama narediš majhno raziskavo in najameš kakšno cenejšo sobo v drugem hotelu. Lahko se zgodi, da boš tako zgrešila organizirane prevoze, toda če z lastnim prevozom nimaš problema, to naj ne vpliva na tvojo končno odločitev.

hotel hotelski kljuci gost poroke
Pozanimaj se o drugih možnostih

Seveda ne obstaja pravilo, ki bi te zadrževalo pri izbiri drugačne namestitve oziroma hotela, kot morda bi izbral kateri drug gost poroke. Če dobro poznaš okolico, imaš drugačne želje ali v bližini prebivajo tvoji sorodniki, lahko zlahka izbereš tudi to možnost. Danes imaš na voljo tudi  alternative hotelom. Zelo dobra odločitev je lahko Airbnb, s katerim lahko z nekaj prijatelji za precej sprejemljivo ceno najameš celotno hišo in se tako še bolj sprostiš ter zabavaš. V primeru, da ste vsi samski, si lahko seveda razpolovite tudi stroške za hotelsko sobo in tako prihranite nekaj evrov.

Mogoče lahko dobiš še dodaten popust

Nekateri hoteli dopuščajo možnost popusta z raznimi kuponi ali drugačnimi zahtevami. Zato je vredno, da se pozanimaš ali takšne možnosti obstajajo. Najbolje je, da se o tem pozanimaš kar direktno s klicem na recepcijo, saj so najrazličnejše informacije na spletu lahko precej varljive. Tako si boš zagotovila ceno, ki si si jo zastavila glede na tvoj proračun.

Morebitna odročnost lokacije in strošek, ki ga ima gost poroke z namestitvijo, se ponavadi odraža tudi v poročnem darilu. To zagotovo ne bo prostostoječi hladilnik, temveč morda nekaj malo cenejšega in z več sentimentalne vrednosti. Še nimaš ideje, kaj bi podarila mladoporočencema? Preveri, kaj lahko najdeš med našimi ponudniki.

gost poroke zajtrk postelja umirjeno