Deli z drugimi

Dolžina zaroke: Koliko mesecev moraš čakati, preden se poročiš?

Prazniki so čas, ko se veliko parov zaroči in začenjajo s pripravami na poroko. Najprej naj ti čestitamo za ta razburljivi novi del življenja! Po zaroki sledi eden prvih in težjih korakov, izbrati datum poroke. Vendar je proces izbiranja bolj zahteven, kot le izbrati dan, ki se dobro sliši, kot recimo 18.8.2018. Razmisliti moraš o potencialnih prednostih in slabostih daljše zaroke, kot na primer 18 mesecev ali krajše zaroke, na primer okoli 6 mesecev. Dolžina zaroke je tako odvisna od veliko faktorjev, ne le vajinih želja.

dolzina zaroke moz zena porocni sopek
Fotografija: Drew Coffman

Daljše zaroke

Prednosti: Če izbereš daljšo zaroko, se lahko malce bolj mirno lotiš sprejemanja vseh odločitev. Dodatni čas ti da svobodo, da malo bolje razmisliš o njih. Če si nekdo, ki mu je zelo pomembna vključitev družine v načrtovanje, ti dodatni čas pomaga pri komunikaciji z drugimi glede odločitev in načrta.

In še, z daljšo zaroko imaš več kreativne svobode. Nekatere dekorativne ideje ali posebne podrobnosti, o katerih si vedno sanjala, potrebujejo več časa, da se uresničijo.

Slabosti: Skrajni roki te lahko presenetijo, ker si mislila, da imaš za načrtovanje ves čas na svetu. Med prvimi meseci zaroke lahko dobiš občutek, da imaš ogromno časa, vendar bo ta iznenada kar zletel mimo tebe in zaostajala boš veliko bolj kakor si si zaželela.

dolzina zaroke zarocenka nevesta jezero
Fotografija: Megan Lewis

Krajše zaroke

Prednosti: Zaradi pomanjkanja časa, boš morala veliko odločitev sprejeti zelo hitro Če si zelo neodločena oseba bo zate to zagotovo velika stiska, a na koncu bo to tudi velik blagoslov, da si šla skozi odločitve hitro in spretno.

Slabosti: Največja slabost krajše zaroke je možnost, da je večina tvoji prvih izbir za tvoj poročni dan že zasedenih. Če imaš že ogledanega določenega fotografa ali določeno lokacijo poroke, te lahko krajša zaroka zelo omeji. Toda, če si pripravljena biti malo bolj odprta za nove ideje in nova prizorišča, ti je morda lahko še lažje, če imaš malo manjšo izbiro.

Še ena slaba stran kratke zaroke je, da ima lahko veliko gostov že druge načrte in se ne bodo uspeli udeležiti tvoje poroke. Če imaš zelo kratko zaroko bo moda finančno težje za ljudi, da pripotujejo do tvoje lokacije. Lahko tudi ne bodo zmogli dobiti prostega dneva v službi. Morda nisi pripravljena za svoj veliki dan zapraviti veliko denarja. Ali si celo želiš manjše poroke. Tako lahko morda celo uživaš v tem, da nekaj ljudi žal ne bo uspelo priti.

Na koncu si moraš zapomniti, da je to tvoj dan in samo ti in tvoj partner vesta kako dolga zaroka je najboljša za vaju. Če mislita pobegniti in se na skrivaj poročiti čez en mesec ali načrtujeta poroko dve leti, vaši gostje bodo uživali in ti boš za vedno cenila te dragocene spomine.

Kaj ti misliš da je najboljša dolžina popolne zaroke? Kako dolga bo tvoja zaroka? 

Če vesele novice še nista delila s svojimi najbližjimi si lahko ogledata Kako veselo novico deliti s prijatelji?

dolzina zaroke prazno mesto morje
Fotografija: Fabio Mangione