Deli z drugimi

Dolgotrajna poročna lepotna rutina: lasje, obrvi in nohti

Že skoraj si na cilju! Šest mesecev te loči od velikega dne in čas je, da nadgradiš svojo lepotno rutino. Ne glede na to ali že slediš časovnici poročnih priprav ali ne je sedaj čas, da zadeva postane resna. Je tvoja koža podivjala? Hitro skoči k dermatologu in si privošči nego obraza. Iščeš ekipo, ki bo poskrbela za popolno pričesko in make-up na tvoj poročni dan? Tudi na to se moraš nujno začeti pripravljati. Tvoja dolgotrajna poročna lepotna rutina se je šele začela!

Čas teče, zato ga ne zapravljaj! Ker imaš kot bodoča nevesta mnogo opravkov, že veš, da je organizacija ključ do uspeha, zato smo zate ustvarili seznam lepotnih opravil, s katerimi začneš šest mesecev pred poročnim dnem.

porocna lepotna rutina nevesta nohti
Fotografija: Element5 Digital, Unsplash

Iskanje lepotne ekipe

Čas je, da svoje sanje o popolni pričeski in make-upu preneseš s Pinteresta v resničnost. Če za to ne boš poskrbela sama, vprašaj za priporočilo prijateljico ali preveri, če imajo na tvoji poročni lokaciji seznam priljubljenih frizerjev in vizažistov. Če že imaš svojega najljubšega frizerja, ki ti že dolgo ureja pričesko, ga vprašaj, če bi te bil pripravljen urediti tudi na tvoj poročni dan. Še en popularen način iskanja nadarjenih frizerjev in vizažistov je prek socialnih omrežij – prebrskaj geo-lokacije in poišči svoje najljubše poročne blogerje. Kdo ve, morda boš našla svojo lepotno ekipo na Instagramu! V vsakem primeru je skrajni čas, da začneš iskati, kajti čas teče in bliža se preizkušnja pričeske in ličenja.

Poročna lepotna rutina pričeske

Sedaj je čas za velike odločitve glede poročne pričeske. Si na poročni dan želiš dolge kodre ali spet preiti na naravno barvo svojih pramenov? Skoči do svojega salona in se pogovori s frizerjem. Če razmišljaš o elegantno spetih laseh, pusti, da lasje zrastejo do največje možne dolžine, preden greš pristriči konice nekaj dni pred poroko.

Ko gre za barvo, se je bolje izogniti velikim spremembam in se odločiti za čim bolj naraven videz. Če je tvoja barva trenutno platinasta ali kakšen drug močan odtenek, boš potrebovala vsaj šest mesecev za prehod na naravno barvo. Platinaste barve se je zelo težko znebiti, saj so tvoji lasje razbarvani in zelo porozni, kar povzroči, da se nova barva preveč vpije ali se takoj izpere. Barvanje las ni tako preprosto kot barvanje sten, vrnitev na naravni odtenek je pogosto težka.

porocna lepotna rutina salon
Fotografija: Gulherme Petri

Uredi svoje obrvi

Poročna lepotna rutina ne pomeni le oblikovanje pričeske in skrb za tvoje nohte. Izogni se povečevalnim ogledalcem in pincetam, kajti sedaj je čas, da se prepustiš profesionalcem. Privošči si oblikovanje obrvi pri strokovnjaku in naslednjih nekaj mesecev le vzdržuj njihovo obliko s tem, da sem in tja izpuliš kakšno dlačico.

Privošči si sprostitev in nego obraza

Če je tvoja koža podivjala ali tvoji možgani potrebujejo počitek po napornem načrtovanju poroke je to popoln trenutek, da si privoščiš obisk spa centra. Preprosta nega obraza, ki vključuje čiščenje, piling in ekstrakcijo, lahko povzroči veliko izboljšanje. Misli na to kot na osvežitev – ob uživanju močno potrebne sprostitve boš hkrati dosegla tudi čisto in svežo polt. In ko se mudi je paket dva v enem zmeraj dobrodošel.

Te zanima dodatna predporočna nega? Prbeeri si 10 lepotnih specialistov, ki jih moraš obiskati pred poroko.