Deli z drugimi

Cvetličar: 4 najpomembnejše stvari za posvet

cvetličar poroka dekoracija priprava roze sopek

Zlatice, dalije, potonike… – rož je nešteto. Že zaradi tega se ti lahko kar zvrti v glavi. Če pa zraven poskušaš izbrati še tisto osebo, ki ti bo te rože tudi popolno aranžirala – no, to pa je že cel proces. Da bi se ti pomagali lažje odločiti, smo povprašali profesionalca, ki bo s teboj delil štiri najpomembnejše teme, ki jih moraš predelati s cvetličarjem. Če oba vidita bistvo tvoje želje in se v stvareh strinjata, si lahko prepričana, da je to cvetličar, ki bo tvoj Pinterest spremenil v resničnost.

Stvari, za katere cvetličarji želijo, da jih razumeš:

Cvetličar in zaupanje med vama

No, to ni ravno tema tega članka, a je vendarle občutek, ki se ga moraš zavedati. Zaupanje je ena izmed najpomembnejših reči, ko pride do izbire pravega cvetličarja za tvojo poroko. Seveda se lahko med prebiranjem revij in brskanjem po internetu najprej dogovoriš s tistimi, ki po tvojem mnenju ustrezajo tvojemu okusu za estetiko, a vseeno ne pozabi, da so na koncu najbolj pomembni osebnost, iskrenost in zaupanje.

poroka cvetlicar zaupanje porocni sopek

Njihov način dela

Ko se cvetličar s teboj uskladi tako glede želja, kot vajinih karakterjev, je čas, da se pogovorita o strategiji dela. Na tem sestanku jih povprašaj o njihovem procesu oblikovanja in organiziranja rož. Naprimer:

  • Koliko sestankov bo potrebno, da dokončata načrt,
  • Kakšen pristop uporablja pri izboru rož in
  • Kako ima organizirana svoja plačila ter čas za oblikovanje
  • Koliko cvetja bo potreboval za posamezen cvetlični aranžma
  • Ali bo on poskrbel za dekorativni material, kot so vaze, kristalčki, pentlje

Zapomni si – več kot boš vedela o celotnem postopku vnaprej, bolj brezskrbno se boš počutila čakajoč svoj veliki dan.

Cvetličar in njegove alternative

Izkoristi to, da sodeluješ s profesionalcem, ki ti lahko ogromno pomaga s svojim znanjem. Če imaš določeno rožo še posebej rada, jih vprašaj: Se strinjajo s tvojo izbiro? Imajo mogoče kakšen predlog za izboljšavo?

Najpomembnejše je vedeti sledeče: rože so dar narave. So različnih oblik, velikosti, tekstur in barv. Ne pozabi tudi, da so sezonske. Zavedaj se, da se ne morejo popolnoma ujemati z določenim odtenkom, ki ga imaš v mislih, zato bodi odprta za večji barvni spekter.

porocni sopek roze izbira barv narava

Dostava

Za konec pa še ena podrobnost, na katero neveste še kako rade pozabijo: Dostava. Nujno vprašaj o načinih in usklajevanju le-te na poročni dan, da bo šlo vse kot po maslu. Ko imaš pokrito vse od naštetega, se sprosti in pusti cvetličarju, da uredi vse potrebno. S toliko raziskovanja za seboj boš tako na pravi poti do popolnega poročnega cvetja.

cvetlicar priprava poroka pravocasno nacrtovanje

Si še vedno v precpu glede barv? Preberi si teh 5 dejstev o izbiri poročnih barvnih kombinacij, ki ti jih nihče ne pove!