Deli z drugimi

Nekaj uporabnih navodil za čiščenje poročne obleke

poroka ciscenje porocne obleke nevesta

S čipko je treba ravnati nežno, zato čiščenje poročne obleke zahteva posebno pozornost. Čiščenje poročne obleke je delikatna in tudi stresna naloga. Vse se s časoma postara, tkanine pa so še posebej nagnjene k razpadanju. Kljub temu lahko s pravim načinom vzdrževanja zaščitiš svoja vintage oblačila pred negativnimi posledicami časa. Tako ravnanje zahteva nežno roko, še posebno pri poročnih oblekah, ki so polne finih, delikatnih detajlov. Vsekakor pa je mogoče ohraniti obleko nepoškodovano za prihodnje čase.

poroka čiščenje poročne obleke šivilja

Pripomočki, ki jih boš potrebovala:

  • Obleka
  • Voda
  • Šivanka in sukanec
  • Nežno čistilo (milo za roke ali detergent)
  • Belilo brez klora
  • Likalnik
  • Kos bombažne tkanine

Popravi vse strganine in luknje. Drgnjenje in kemikalije lahko pri čiščenju še poslabšajo napake, zato je dobro, da jih popraviš že na začetku. Te poleg čiščenja zanima kako izbrati pravilen odtenek bele barve za tvojo poročno obleko? Preberi si 50 odtenkov bele: Pravilna izbira belega odtenka za tvojo poroko.

poroka ciscenje porocne obleke

In kako poteka čiščenje poročne obleke?

1. Zmešaj skupaj 4 litre vode s 50 mililitri nežnega čistila in 50 mililitri nekloriranega belila. To mešanico pripravi v umivalniku ali pa v posodi podobne velikosti.

2. Popolnoma potopi obleko v čistilno mešanico za čiščenje poročne obleke. Ko je popolnoma prepojena, je ne premikaj več.

3. Pusti obleko, da se namaka, dokler ne opaziš, da se je začela raztopina razbarvati. S časoma bodo kemikalije odstranile umazanijo s tkanine, kar bo raztopino rahlo potemnilo. To lahko traja od dveh do treh ur.

4. Ko raztopina spremeni barvo, obleko odstrani iz vode. Izlij tekočino in pripravi nov umivalnik oz. posodo raztopine, če obleka potrebuje še dodatno svetljenje. Ponovi proces namakanja.

5. Izlij tekočino in jo nadomesti s svežo vodo. Potopi obleko v vodo in odstrani odvečne čistilne kemikalije. Pusti, da se namaka približno eno uro.

6. Odstrani obleko iz vode. Položi jo oz. jo obesi zunaj na direktno sončno svetlobo. Če jo moraš položiti, je ne pozabi obračati. Celotna poročna obleka mora biti dovolj časa izpostavljena soncu.

7. Ko je obleka popolnoma suha, jo zlikaj. Obrni obleko naokoli in uporabi nizke nastavitve na likalniku. Med obleko in likalnik položi tanek sloj iz bombažnega blaga, ki jo bo zaščitil pred vročino.

Kaj storiti, če boš s svojo poročno obleko ravnala previdno, a se bo vseeno na njej pojavil madež? In to ravno sredi vajinega obreda? Ohrani mirno kri in skoči na naš članek: Kako ostati mirna, če na dan poroke odkriješ madež na poročni obleki.

via GIPHY