Deli z drugimi

Kako si vzeti čas za vsakega poročnega gosta na tvojem obredu?

Pomembno je, da se vsak tvoj gost na poroki počuti zaželjenega. Ni potrebno posebej poudarjati, kako zelo pomembno je, da si vzameš čas za vsakega poročnega gosta. Nekateri bodo prišli iz oddaljenih krajev, kar za njih predstavlja določene stroške. Zato je zadnja stvar, ki si jo želiš, da bi kdorkoli izmed tvojih ljubljenih gostov obred zapustil z občutkom nevrednosti. Čeprav si je težko najti čas za vse ljudi na tvoj poseben dan, imamo zate nekaj napotkov, kako ti to lahko uspe. Spodaj boš našla naše najljubše načine, kako si vzeti čas za vsakega svojega gosta.

1. Sprejmi vsakega poročnega gosta

Plusi: Če boš organizirala sprejem gostov, medtem ko se zbirajo na prizorišču, boš imela obilico časa, da se vsakemu posebej osebno zahvališ, da si je vzel čas in prišel. Prav tako je to veliko bolj zabavno in enostavneje zate.

Minusi: Da, sprejem gostov ti lahko vzame kar nekaj časa. A če si narediš načrt in določiš, da boš vsakemu namenila od 10 do 15 sekund, in se tega držiš, ti bo uspelo. Na ta način ne boš izgubila veliko časa, hkrati boš osebno pristopila k vsakemu gostu.

obisk porocnega gosta nevesta zenin
Fotografija: Nathan Dumlao

2. Načrtuj druženje s svojimi gosti

Plusi: Med sprejemom in obredom je čas za druženje z gosti dodaten način, da se z njimi podružiš. S svojim partnerjem se lahko tako skupaj, z roko v roki sprehodita do vsakega posebej in tako pozdravita vse udeležence.

Minusi: Vsekakor boš morala napraviti načrt, kako opraviti vse fotografije, da boš imela čas za druženje z gosti. Zato je najbolj prikladno, da na mesto prideš pred ostalimi. Tako ali tako je to čas, ko se bo največ gostov želelo fotografirati.

obisk porocnega gosta pescena ura
Fotografija: Aron Visuals, Unsplash

3. Pojdi od mize do mize

Plusi: Sprehod od mize do mize ti bo zagotovil, da se z vsakim gostom srečaš v živo, namesto, da bi morala slediti in iskati vsakega posebej. Če se boš pri vsaki mizi ustavila za nekaj minut, ti bo uspelo opraviti celoten obhod. Strateško načrtuj sedežni red, saj boš tako lahko sledila, s kom si že spregovorila in koga si izpustila.

Minusi: Ker bo to potekalo na sprejemu gostov, boš morala goste vsekakor “uloviti” ob pravem času, takrat ko bodo že vsi posedeni. Ker se to lahko odvija med večerjo, bodi še posebej pozorna, da ne pozabiš na tiste, ki radi zaidejo k baru ali tiste, ki se radi zavrtijo na plesišču. Vsekakor izberi najbolj primeren čas.

Včasih lahko veliko gostov spremeni tvojo poroko v zabavo leta, saj je to en izmed redkih dni, ko so prosti. Te zanima kako imeti bolj osebno in intimno poroko?