Deli z drugimi

Briška Poroka: Vinarstvo Ščurek se predstavi

scurek vina stara brajda

Vsaka poroka potrebuje rujno kapljico, ki spodbudi še tako utrujeno dušo. Na letošnji Briški poroki bodo vinsko zasedbo dopolnila tudi vina vinarstva Ščurek. Vsako okusno jed se da popolno kombinirati s harmoničnim vinom, ki jed dopolni in jo izpopolni. Širok nabor vin vinarstva Ščurek omogoča širok izbor vina, ki lahko pravljično dopolnjujejo vsako izbrano jed.

scurek vina vinogradi

Vinarstvo Ščurek in Briška poroka

Ker dobre hrane sigurno ne bo manjkalo na letošnji Briški poroki, ne sme manjkati tudi dobrih vin. Goriška Brda so znana po svojih češnjah, oljkah in vinu. Griči so polni trt in vinogradov, ki rodijo okusno grozdje, iz katerih nastaja opojno vino. Letošnja Briška poroka bo v znamenju značilnosti Goriških Brd. Tako bo tudi goriškega vina na pretek. Vinarstvo Ščurek se že vrsto let ukvarja z vinogradništvom in okusnim vinom. Njihovih 20 hektarjev vinogradov rodijo ogromno grozdja in temu primerno najdemo širok nabor kvalitetnih vin. Njihova ponudba se vrsti od belih, rdečih, rose in sladkih vin, kot tudi penin in nove serije treh svežih, igrivih in mladostnih Ščurkovih zvrst vin, ki so zaprta z navojnim zamaškom t. i. Strune vin.

scurek vina sivi pinot vino

Bela vina Ščurek

Med belimi vini najdeš lahko suha vina kot Rumena rebula, ki je popoln za aperitiv in za hladne ter tople predjedi na osnovi zelenjave in rib. Za ribje jedi, zelenjavo na žaru in testenine je dobra izbira vino Jakot Gredič. Sivi pinot podloži rižote, ribje jedi na žaru in kitajsko hrano, Beli pinot, pa poleg ribjih jedi izpopolni še pršut in testenine. Chardonnay Sauvignon paše super s hrano na paradižnikovi osnovi, Stara brajda, ki je suho krepko belo vino, pa paše k začinjenimi ribami in belim mesom. Med takimi se najde tudi Dugo in Kontra, ki posebno pašeta k tartufom in školjkami. Preostali Pikolit je popoln dodatek sladkim omakam, Strune belo vino pa doda svoj priokus hladnim predjedem in testeninam z zelenjavo.

Rdeča vina Ščurek

Med rdečimi vini kraljujejo suhi Merlot, h kateremu se lepo prilega svinjina, govedina in mladi sir ter Cabernet sauvignon, ki dopolnjuje divjačino, biftek in mladi planinski sir. Za dobre domače jedi je izvrsten Cabernet Franc in Modri pinot za močnejše okuse domačih jedi. Up spada pod krepko suho rdeče vino in Strune suho daje svatom svež okus rdečega vina.

scurek vina rose vino

Preostala ponudba

V ponudbi najdeš tudi Rosé, ki nežno dopolnjuje solato s hobotnico, ribji karpačo in različne solate. Strune – rosé pa posebno paše k paradižniku in mozzarelli. Pod sladkimi vini se nahaja Story belo vino, ki super podloži sladice s čokolado in marmelado ter Story rdeče, ki harmonično dopolni sladice s temno čokolado in hruške v rdečem vinu.

Da boš izbrala popolno vino iz tako širokega nabora, opravi predporočno pokušino. Vinarji iz Ščurek vinarstva parom s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem pomagajo pri izbiri popolnega vina. Skupaj lahko izberete popolno kombinacijo vinske podlage in okusne jedi. Lahko pa zaupaš svojemu srcu, če veš, kaj vajini svatje resnično radi pijejo.

Na naši spletni strani lahko najdeš še več ponudnikov, ki zagotavljajo vrhunsko vino in penino za vsako poroko.

scurek vina logo