Deli z drugimi

Briška poroka: Vinarstvo Čarga se predstavi

vinarstvo carga lesena skatla vin

Letošnja Briška poroka bo polna češenj, ognjevitih barv in okusnega vina! Tudi vinarstvo Čarga bo priskrbelo svoj delež vrhunskega vina, ki bo v duhu ljubezni teklo na potoke. 09 junija 2018 bosta Kristina in Miha v času praznika češenj pričela svojo skupno življenjsko pot. Njun začetek bo pospremila dobra glasba, hrana in najboljše slovensko vino iz Brd.

Kmetija Čarga

Kmetija Čarga je danes v lasti družine Erzetič in leži na sončnem obronku pristavskega hriba. Tam so vinorodne terase urezane v strma pobočja lapornate zemlje. Vinogradniška in vinarska hiša Čarga že dobrih 250 let izkazuje svojo ljubezen do najžlahtnejšega daru zemlje, trte. Svežina mladih in zapeljivih vin iz njihove vinske hiše nosijo v sebi lahkoto žarkov briškega sonca. Na drugi strani pa zrela, polna in odležana vina v sebi kopičijo vse skrivnosti briške kleti.

vinarstvo carga vinogradi

Trte in skrbno kletarjenje se neprekinjeno prenašata iz roda v rod že od daljnega leta 1767. Na kmetiji Čarga so ponosni, da lahko danes složno združujejo modrost starejše generacije in znanje mladih. Z naravo živijo družno, jo spremljajo, se ji prilagajajo in jo čuvajo za vse naslednje rodove.

Vina Čarga

S skupnimi močmi generacij, ki so srčno povezane z naravo, nastajajo vrhunska vina, ki dopolnejo vsako jed. Ekstremne lege, nizka obremenitev trsov in maksimalna zrelost grozdja v času trgatve prinašajo bogatost okusa, strukturo, eleganco in karakter vinom Čarga, ki so najboljši pokazatelj briškega terroirja in vinogradnikovega truda. Predanost posvečajo lokalnim briškim sortam, kot so rebula, tokaj in malvazija, pridelujejo pa tudi vse svetovno znane sorte, kot so chardonnay, sivi pinot, sauvignon blanc, merlot, cabernet, modri pinot, …

vinarstvo carga penina hrana

Penine

Poleg belih in rdečih vin za zidovi vinske hiše skrbno negujejo tudi zvrsti in penine pridelane po klasični šampanjski metodi. Njihova pot se začne že v vinogradu s skrbnim obiranjem grozdja pred redno trgatvijo. Iskrivost prefinjenih mehurčkov pa je rezultat dolgega zorenja na kvasovkah. Penine Čarga so bogatega okusa, elegantnega karakterja in uravnovešene svežine, kar lahko obogati tudi najbolj svečane trenutke, tokrat slavje Briške poroke.

Da bo tudi vajina poroka polna kvalitetnega vina si poglejte na naši strani nabor vinarskih ponudnikov.

vinarstvo carga angelcek kamen