Deli z drugimi

Briška poroka: Izbor cvetja in poročnih vabil

goriska brda

Briška poroka se hitro približuje in čas je bil, da briški par obišče poročne ponudnike nastanjene v Goriških Brdih. Na deževen četrtek smo skupaj obiskali Cvetličarno Nataša, Grad Dobrovo in Vilo Vipolže. Kristina je na sestanke prišla pripravljena, oborožena s slikami in idejami o poroki. Nekatere ideje poroke ti razkrivamo v nadaljevanju. V besedilu lahko najdeš tudi nasvete za pripravo na tovrstne sestanke.

Letošnja Briška poroka bo razpeta čez griče Goriških Brd. Začela se bo na Gradu Dobrovo, kjer bo potekal civilni obred, se prestavila v cerkev za cerkveni obred in se končala s pogostitvijo ter zabavo do jutranjih ur v Vili Vipolže. Da smo dobili občutek o lokaciji in ideje o postavitvi, smo obiskali Grad Dobrovo, kjer bo par svoj usodni DA izrekel pod lesenim cvetličnim obodom, s prelepim pogledom na goriške griče.

briska poroka lokacija grad dobrovo

Briška poroka in cvetje

Minimalistično in elegantno je rdeča nit letošnje Briške poroke, ki bo okrašena z briškimi elementi in ognjenimi barvami. Pričakujemo lahko rdečo in oranžno cvetje, z elegantnimi dodatki zelenja. Kristina in Miha bosta tako vključila duh Goriških Brd in Praznika češenj v spomladanskem juniju.

Ideja o minimalizmu in eleganci bo na letošnji Briški poroki brez dvoma prevladala in tako bo tudi pri cvetju. Cvetje, ki bo lokalno in prilagojeno času poroke, bo za par priskrbela Cvetličarna Nataša. Večji nabor bomo našli na njuni poročni mizi in na poročnem oboku, katerega bo priskrbela Jasna iz Wedding Hills. “Čisto, preprosto in elegantno” pravi briški par. Priča bo nosila cvetno zapestnico v ujemajočem stilu poroke, medtem ko bo Miha v duhu češenj nosil naprsni šopek.

cvetlicarna natasa nabor roz

Vabila

Par je v poročna vabila v minimalističnem slogu vključil rdečo barvo in enega izmed motivov Goriških Brd – oljko. Prelepi verzi vabijo njune svate na Briško poroko, ki se bo odvila v soboto 09 junija 2018. Izbrati morata le še premaz vabila, izmed širokega nabora zlate, bele in srebrne.

porocna vabila jasna wedding hills

Nasveti za sestanek s cvetličarko

Preden se udeležiš pogovora s cvetličarko je priporočljivo, da si najprej ogledaš lokacijo, kjer bo poroka potekala. Tako dobiš jasno idejo o tem, kako lokacija izgleda in koliko cvetja boš potrebovala. Barve cvetja prilagodi barvi svoje poročne obleke in razmisli o svoji poročni tematiki ter barvah, ki jih želiš vključiti v poroko.

Izbor barve in stila cvetja je namreč zelo odvisen od barve poročne obleke in stila poroke. Torej ali bo obleka barve smetane ali popolnoma bela? Bo obleka imela obliko princeske, morske deklice, A-obliko…? Kakšne barve bodo namizni prti? Vsa ta vprašanja vplivajo na to, kako boš oblikovala svoj poročni šopek, katero cvetje boš vključila in barve. Dobro je tudi da veš, koliko cvetja boš potrebovala in kje vse ga boš na poroki vključila. Če boš z njim okrasila tudi svojo poročno mizo, je priporočljivo, da poznaš dolžino mize (še posebej, če se odločiš za poročno girlando).

cvetlicarna natasa roza roze

 

Pomembna vprašanja, ki jih postaviš cvetličarki so: kdaj dobavljajo cvetje, katero bo aktualno cvetje v času vajine poroke, katero cvetje je bolj trpežno in cena samega cvetja ter zelenja. Nasvet: cenovno ugodneje pride, če izbereš lokalno in sezonsko cvetje. Misli tudi na trpežnost cvetja, da bo skozi celotno poroko ostalo sveže in lepo (še posebno v poletnih mesecih). Da boš pri cvetličarki opravila le najbolje, si preberi članek 4 najpomembnejše teme za posvet pri cvetličarki.

V obdobju organiziranja poroke bo tvoj najboljši prijatelj nedvomno pametni telefon. Na telefonu si nenehno shranjuj slike, katere ti bodo služile za poročno inspiracijo in ideje. Uporabi jih na sestankih s poročnimi ponudniki, saj se bosta tako lažje dogovarjala o poročnih željah in idejah. Slike si shranjuj za barvne sheme, oblike ali pa kar kot vzorec za poroko.