Deli z drugimi

Si brezbrižna nevesta? 7 razlogov za spremembo

sproscena bodoca nevesta all star čevlji avto

Nevesta je lahko trmasta, odločna, produktivna in popolnoma brezbrižna. In med vsemi počutji je vedno je tanka linija.

Brezbrižna nevesta je popolno nasprotje nevesti, ki vloži ves svoj trud in čas v organizacijo svoje poroke. Je bolj »prepusti-se-toku« vrsta neveste, ki ne hlepi po pozornosti ter noče preveč razkošne oziroma opazne poroke. Je prijazna, odprta za različne možnosti, poštena, brez skrbi ter obzirna.

Ne glede na zgoraj napisano, ko pride do načrtovanja poročnega dne, ki je namenjen posebej tebi, in ne glede na to, kako sproščena si, moraš še vedno sprejeti nekaj odločitev. V drugačnem primeru bo to breme padlo na ramena vseh okoli tebe. V spodnjem članku smo zbrali nekaj razlogov, zakaj ni vedno dobro da si preveč sproščena nevesta in da lahko včasih tudi odločno zastopaš svoje mišljenje.

1. Brezbrižna nevesta nervira svojo okolico

Vemo, da je organizacija poroke precejšen zalogaj, toda ljudje se zanašajo nate, da jim boš povedala kdo dela kaj, kam kaj postaviti ter kako naj bi se vse skupaj odvijalo. Če si popolnoma brez jasnih odločitev, boš precej nekoristna, vsi ostali okrog tebe pa bodo paničarili, sploh, ko se bo poročni dan začel približevati.

Če nisi velika ljubiteljica sprejemanja odločitev, razmisli o nekaj zate pomembnih detajlih.  Razmisli katere odločitve lahko prepustiš profesionalcem, poročnim pričam ter družini. Kot nevesta jim lahko sama podaš le nekaj smernic, večino nalog pa lahko prepustiš njim (če bodo to hoteli, seveda…).

nevesta sedezni red pogostitev

2. Vsem okrog sebe naložiš dodatno delo

Ironično, toda s tem, ko se odstraniš iz procesa načrtovanja poroke, dodatno stresno delo naložiš vsem tistim, za katere trdiš, da jih nočeš obremenjevati.

Zagotovo obstaja tisto pravo ravnotežje, toda upoštevaj dejstvo, da je tvojim družicam verjetno lažje izbrati obleke iz več različnih možnosti, kot da jim prepustiš celoten proces od raziskave do dejanske izbire slavnostne obleke. Poleg tega pa vsi vedo, da si ti nevesta in da je to tvoj dan, zato hočejo zadovoljiti tvoje želje – kar je precej težje, če nihče sploh ne ve, kaj si dejansko želiš.

3. Če si brezbrižna nevesta, zapravljaš čas

Mogoče ti je res vseeno kje bo potekala dekliščina – to je v redu. Toda ne pozabi, da bi se v času, kolikor bo trajalo, da se boš ti, tvoja glavna družica in ostale prijateljice odločile kam iti ter kaj početi, lahko že odločile ter začele dejansko načrtovati zabavo. Včasih je tako zavoljo prihranka časa bolje izstreliti odločitev.

nevesta prijateljica telefon

4. Privabljaš nezaželena mnenja

Praviš, da ne kompliciraš glede poročnih podrobnosti, toda prav hitro boš ugotovila, da se lahko to kaj hitro spremeni, ko boš videla izbire tvojih poročnih organizatorjev. Samo nekaj o čemer lahko razmisliš.

5. Izpadeš lahko skoraj pasivno agresivna

Če se pri odnosih držiš načel nevmešavanja, toda na skrivaj skrbiš za to, kako se bo vse skupaj izpeljalo, se lahko na zunaj pokažeš kot sproščena, v bistvu pa si pasivno agresivna. Ko rečeš eno stvar in misliš nekaj drugega, gre tvoja sproščenost kaj hitro skozi okno.

Če tvoji bodoči tašči rečeš, ”Nosi karkoli hočeš, v vsakem primeru boš izgledala osupljivo,” moraš to tudi zares misliti. Ne dajaj vtisa, da bi morali vsi v tvoji okolici biti sposobni brati tvoje misli in ugibati tvoje okuse.

6. Le še en način zavlačevanja

Mogoče se res ne obremenjuješ glede oblike in barve vabil ali kje naj na zabavi sedijo posamezni gostje, toda tudi te naloge morajo biti narejene.

nevesta nacrtuje svojo poroko

Včasih je za izogib tej situaciji potrebna le preprosta odločitev, da pač ne boš imela sedežnega redu. Čeprav je brezskrben stil življenja občudovanja vreden, to ni razlog, zakaj glavni elementi tvojega dne niso prečrtani s tvojega To-Do seznama. Bodi nevesta, ki ve kaj želi in to deli tudi z ostalimi.

Verjemi nam, mogoče se sedaj počutiš brez skrbi, toda zadnji dnevi pred poroko bodo precej bolj stresni, če že sedaj ne urediš vseh podrobnosti, ki jih potrebuješ. Seveda pa ne bi smela spregledati niti 9 skritih poročnih stroškov, na katere verjetno nisi sploh še pomislila.

7. Slaba volja med poročnimi ponudniki

Vedno bi morala zaupati svojim poročnim ponudnikom na poroki  ter jim dati prostor, da naredijo tisto kar najbolje znajo – toda pazi, da ne boš popolnoma odsotna. S teboj se bodo želeli pogovoriti o določenih podrobnostih, ti predstaviti različne možnosti, slišati tvoje mnenje, se dokončno pogovoriti o številkah in tako dalje.

Izbrani poročni ponudniki so dobri pri tem kar delajo, toda potrebovali bodo vsaj kanček nevestinega vodenja, vloženega truda ter občasne pohvale, da bo vse potekalo tako, kot si želiš.

Končno smo te zbudili iz zimskega spanca! Še nimata izbrane lokacije? Zavihaj rokave in začni z vprašanji o poročni lokaciji, ki jih ne smeš pozabiti postaviti.