Deli z drugimi

Poroka na Mauritiusu: Aljine priprave

Alja-Bitenc-prekrizane-roke-prstan

Če ste zadnjih nekaj let brskali po spletu, ste lahko zasledili, da v Instagram in blog sceni vladajo privlačne in modne fotografije Slovenk. Med njimi je tudi Alja Bitenc oziroma novopečena Alja Perne. Z njo pa se nismo sestali zaradi njene blogerske kariere (čeprav je pohvale vredna) temveč zaradi enega prav posebnega trenutka v njenem življenju. Alja se je pred kratkim namreč poročila – o čemer je tudi pisala v svojem blogu. Lokacija? Poroka na Mauritiusu.

Ekipa Bride.si se je povzpela na Nebotičnik, čakajoč na Aljin prihod. Nenadoma se je pojavila žareča postava, ovita v žameten rumen suknjič. „Ojla!“, nas je pozdravila Alja medtem ko se je z vsemi rokovala. Ko je izbirala, kaj bi popila pa smo se mi pripravili. Na plan smo potegnili spisek vprašanj, fotoaparat za kakšno spontano fotografijo Alje ter diktafon za bolj sproščen potek pogovora. „Kaj to so vprašanja? Uff ….“, je smejoče vprašala Alja, ko je videla sveženj listov. „Ne skrbi, je font 12!“ Smo se pohecali.

Predpriprava in poroka na Mauritiusu

Sta z Luko vedno sanjala o poroki na plaži?

Ja (smeh) ni bilo drugih opcij. Če bi se morala poročiti v Sloveniji, se najbrž ne bi. Torej na plaži ali pa nič. Vedno sem sanjala o poroki nekje na mivki, bosa, res eksotično (smeh). Tudi tu bi bilo fino, ampak to ni zame.

Alja Luka porocna obleka poroka na Mauritiusu
Fotografija: Backlight Studios

Na tvojem blogu smo prebrali, da ima Divine travel agency tudi druge možne poročne destinacije kot so Sejšeli in Karibi. Kako to, da sta se odločila za Mauritius?

Mauritius ima najlažjo ureditev dokumentov. Predvidevam, da se lahko poročiš povsod, samo da imaš več dela z dokumentacijo. Tako da ja… midva sva kolebala med Mauritiusom in Sejšeli. Na koncu sva se odločila za Mauritius, saj sva želela čim manj stresa in poroka na Mauritiusu je bila idealna.

Kako je družina reagirala, da se želita poročiti sama?

Kaj pa naj rečejo? Saj niso imeli izbire (smeh). Na poroki bi jih z veseljem imela, medene tedne pa sva hotela preživeti sama, kot mladoporočenca.

Poročna organizacija

Pred poroko sta poskrbela le za najnujnejše, saj je za ostalo poskrbela agencija. Tako sta se lahko Alja in Luka sprostila ter uživala kot zaročenec in zaročenka. Poročne dekoracije, torta, pijača in ostalo pa je bilo organizirano šele, ko sta prispela na Mauritius. Kot je dejala Alja, sta se v sredo sestala s poročno organizatorko, v četrtek pa sta se že z roko v roki sprehajala kot sveže poročeni par.

Alja Bitenc prstan suknjic poroka na Mauritiusu

Za kaj vse sta pred poroko poskrbela v Sloveniji?

Za dokumente, obleko, poročne prstane in sestala sva se z agencijo. Hm… odločila sva se še v kateri hotel želiva iti… nič takega in brez problemov. Takole z agencijo je postopek res hitrejši. Take stvari kot so torta, katero vrsto šampanjca želiva piti, šopek in ostalo se vse domeniš na lokaciji. Potem so še druge opcije recimo poročna večerja, kakšno glasbeno spremljavo želiš na plaži – to se spreminja od hotela do hotela.

V sredo, ko sva prispela na Mauritius, sva morala vse izbrati, da so do naslednjega dne že vse pripravili in so potem samo prinesli vse potrebno ob pravem trenutku.

Celotna organizacija je potekala zelo hitro. Kako vama je to uspelo?

Največja zahvala gre seveda Divine Travel agenciji, ampak tudi z Luko sva že od samega začetka vedela kaj želiva – plaža ali nič. Že ko sva se pogovarjala o najinih možnostih, sva vedela, da Slovenija ni ena izmed možnih destinacij za najino poroko. O njej nisva niti razmišljala. Ko sem zanosila, sva vedela, da se lahko samo še zdaj poročiva sama, tako kot se želiva (smeh). Ni bilo druge opcije.

Naneslo je, da sva želela februarja iti na dopust. Tako je Luka začel planirati najino destinacijsko poroko, ne da bi jaz vedela… Imel me je namen presenetiti na počitnicah! Nato je pomislil, da najbrž nebi bila preveč srečna, če nebi imela takšne obleke kot si jo želim in šla na destinacijo, ki je obema všeč. Tako mi je na koncu povedal, da je sam malo planiral in je stopil v stik z agencijo.

Poroka na Mauritiusu in potrebna dokumentacija

Bi se morala ukvarjati z manj ali več dokumentacije, če bi se poročila v Sloveniji?

O tem koliko papirjev potrebuješ v Sloveniji žal ne bi vedela, saj se o tem nisva pozanimala. Kot rečeno, najin cilj je bila vedno tujina.

Alja Bitenc pomerjanje obleke poroka na Mauritiusu
Fotografija: Enja Brelih

Izbira poročnih prstanov

Kako je potekal izbor poročnih prstanov in kakšne sta izbrala?

Celoten proces je minil presenetljivo hitro, saj sva oba vedela, da želiva nekaj preprostega in nevpadljivega. Zase sem vedela, da želim nekaj, kar bi se ujemalo z mojim zaročnim prstanom. Luka pa je prav tako minimalističen in njegov prstan to tudi odraža.

Gravuro imata tudi?

Zdaj jo bova dala narediti. Želela sva vgravirati datum poroke, ampak nikoli ne veš… lahko kaj pride vmes. Na primer, zamujanje letov, lahko ti prestavijo datum poroke …

Sta imela v mislih še kakšno drugo zlatarno, ali samo Mirage?

Ne, samo tja sva šla (smeh). Tudi za obleko sem šla le v Sanjsko obleko v Kamnik, za prstane pa samo v Zlatarno Mirage. Lukatu se pravzaprav ni dalo hoditi po raznih zlatarnah (smeh). Vedela sva, da če mi ne bi bil všeč noben prstan, bi šla drugam, ampak sem že za vse vnaprej vedela kaj želim. Prej sem pogledala na internetu, videla da imajo takšne prstane, ki so meni všeč in sem jih nato želela videti tudi v živo.

Alja Bitenc prijateljice pomerjanje poroka na Mauritiusu
Fotografija: Enja Brelih

Iskanje poročne obleke

Kot veste je iskanje poročne obleke lahko dolgotrajen proces, saj mora biti pravšnje dolžine, barve in oblike. S sabo morate imeti vaše najbližje katerih mnenja cenite in veste, da vam bodo pomagali izbrati pravšnjo poročno obleko. Najbolj pomembno pa je, da začutite, da je to vaša sanjska obleka!

Koliko časa si iskala poročno obleko? Kako hitro si jo izbrala?

Prvič, ko sem šla v salon.

Koliko časa si potem obleke pomerjala? Ker po tvojem članku sodeč si jih pomerila kar nekaj.

Ne (smeh). Jaz sem pomerila dve obleki in ta je bila tretja. Vedela sem da bi rada imela stil morske deklice, torej da je zgoraj oprijeta in spodaj razpuščena. Zdi se mi da je vse skupaj trajalo dobro uro. In to je bilo to. Je pa na mojo izbiro vplivalo tudi to, da sva se odločila za poroko ob morju. Ker sem vedela, da se bova poročila na plaži sem že od samega začetka iskala obleko, ki je bolj sproščena in udobna.

Koga vse si povabila na pomerjanje obleke?

Na pomerjanje sem s sabo povabila svojo sestro, mami, Lukatovo sestro in pa moje najbližje prijateljice. Njihovo mnenje mi ogromno pomeni, tako da sem bila presrečna, ko je bila vsem všeč obleka, ki sem jo izbrala za moj veliki dan.

Kako si obleko pripeljala na Mauritius, da je Luka ni videl?

V ročni prtljagi (smeh). Ta obleka je takšna, da nima veliko materiala in sem jo lahko enostavno zložila. Zaradi materiala ni bila niti zmečkana. Na letu sem videla neveste, ki so v rokah nosile vreče z ogromnimi oblekami, ampak moja se je dejansko zložila kot en pulover, ker je cela narejena iz čipke. Luka pa tudi ni tak, da bi želel kaj videti, tako da je bila obleka varno skrita do poročnega dne.

Če te zanimajo Aljine izkušnje z Mauritiusa, kaj je bila njena največja skrb in kakšno je njeno življenje po poroki si preberi v njenem blogu, za več fotografij obiščite njen Instagram profil

Alja Bitenc Ljubljanski grad poroka na Mauritiusu