Deli z drugimi

7 trendov, ob katerih bo jesenska dekoracija poživila poroko

jesenska dekoracija poroka nevesta

Letošnja jesen bo prinesla veliko zanimivih poročnih idej. Jesenska dekoracija s toplimi barvami, prekrasni šopki jesenskih rož in torta brez preliva bojo poskrbeli, da bo imela poroka pravi jesenski čar.

jesenska dekoracija namizna dekoracija

Jesenski barvni odtenki

Za jesenske poroke so najbolj popularne temnejše barve, kot sta slivno vijolična in rjavkasto rdeča. Čeprav so svetlejši in živi odtenki na splošno bolj popularni, se ujemajo bolj s pomladnimi poročnimi stili. V jeseni bodo barve bolje izgledale malce meglene, snežno belo pa naj zamenja slonovinasta, ki bo ustvarila starinski, tradicionalni videz. Temne barve poudarjajo spreminjajočo se jesensko naravo, nekaj svetlih tonov pa bo v prostor prineslo romantični pridih.

Končna obdelava: Jesenska dekoracij naj vsebuje še kakšno kovinsko barvo. Kovinski sijaj katerekoli barve bo poživil prostor z občutkom večdimenzionalnosti barv. Trenutno najbolj popularna je bakrena.

Torta na jesenski poroki

Jesensko vzdušje bo poudarila torta, ki bo spominjala na rastlinje.

V zadnjem času so vedno bolj popularne torte z vidno sestavo. Bolj kot torte, bujno obložene z rožami in drugimi motivi iz sladkorja ter bogatim prelivom, bo za jesensko vzdušje bolj ustrezen umirjen izgled, z nekaj rastlinskimi okraski. Trend tortnih prelivov, ki se je pojavil v zadnjem času, so prosojni prelivi – tako torta ne bo popolnoma brez preliva, ampak s tankim prelivom, skozi katerega se bo rahlo videla notranjost. Torto lahko dodatno okrasiš z okusnimi prelivi kot je ganaš ali karamela. Kar se tiče velikosti torte, se s trendom počasi manjšajo. Čeprav so pari še vedno navdušeni nad slavnostnim rezanjem velike torte, torta ni več edini posladek. Namesto prevelike torte se pari raje odločijo ponuditi tudi druge sladice.

Končna obdelava: Če se boš odločila za manjšo torto, poskrbi, da bodo poleg torte na mizi tudi druge sladice. Ena najbolj priljubljenih izbir je klasična pita, s katero ne moreš zgrešiti.

jesenska dekoracija porocna torta

Jesenska dekoracija z napisi

Čudovita kaligrafija za unikatne poročne napise.

Jesenska poroka naj bo zanimiva in igriva, za tako vzdušje pa lahko poskrbiš z vabljivimi napisi z lepo kaligrafijo in jesenskimi motivi, ki jih bodo gostje našli vsepovsod. Izogni se dolgočasnim napisom iz papirja in naredi nekaj bolj izvirnega. Lepe napise lahko s kredami upodobiš na tabli, ali pa s posebnimi barvami na ogledala, kar bo se posebno podalo baru s koktajli.

Končna obdelava: Napise lahko obrobiš z okrasnimi listi evkaliptusa ali limone, ki ne bodo dali le dobrega izgleda, ampak tudi prijetne vonjave.

Jesenska poročna obleka

Trendi za popoln nevestin popolni videz.

Poletna vročina je mimo in vreme se je ohladilo, zato so dolgi rokavi nepogrešljivi. V zadnjem času je popularna dvodelna poročna obleka, kombiniraš pa jo lahko s toplim dodatkom, kot je na primer jopica iz kašmirja, ki bo še pripomogla k sproščenemu in elegantnemu stilu.

Končna obdelava: Za poroko si lahko omisliš tudi dve obleki – eno za oltar, drugo pa za pogostitev. Pred pogostitvijo se preobleci v bolj udobno obleko, s katero boš brez težav s svojo ljubeznijo preplesala celo noč. Za takšno taktiko se odločili tudi nekateri slavni ob svojih porokah, na primer Anna Camp, ki je slavnostno poročno obleko za zabavo zamenjala z bolj sproščeno in seksi.

jesenska dekoracija porocna obleka

Jesensko poročno cvetje

Jesensko vzdušje na poroki bo poudarila jesenska dekoracija iz velikih šopkov rož.

Za poroko so nepogrešljivi veliki šopki sveže nabranega cvetja. Trenutno najbolj vroča izbira je dalija v vinski barvi. Za namizne šopke naj bodo šopki bolj listnati in zeleni, uporabiš lahko sukulento, evkaliptus, pšenice, akacij in lovorjeve vejice. Poleg cvetov naj dekoracijam dajejo barvo tudi plodovi, zato uporabi tudi vejice rastlin z okrasnimi jagodami.

Končna obdelava: Šopkom dodaj še bršljanove vejice, da izpopolnijo njihovo obliko, za videz naključnosti pa lahko dodaš še vejice drugih jesenskih rastlin, ki bodo v prostor prinesle pridih narave.

Preberi si zakaj je jesenska poroka najlepša!

Pogostitev jesenske poroke

Jesensko poroko bo popestrila gurmanska kava in prigrizki vseh vrst.

Vedno več parov se odloči, da na poroki za goste naredi posebne samopostrežne kotičke, kjer si gosti sami postrežejo s kavo, vzamejo prigrizke, si zmešajo lastne koktajle ali izberejo svojo najljubšo žar omako. Poleg dekoracij je to eden najboljših načinov, kako poosebiti poroko s svojimi idejami in to pokazati gostom. Za orientacijo naj ti bo sezonska hrana, ki bo s svojim okusom dala najboljše jesenske izkušnje.

Končna obdelava: Ko se odločaš za ustvarjanje kotičkov, se orientiraj na proračun. Za iskanje najboljših rešitev lahko najameš tudi strokovnjaka, ki se dobro spozna na vrste hrane, ki si jo želiš postreči. Na podlagi tvojih želja ti bo znal priporočiti najboljšo kavo in koktajle, za malo zabave pa lahko najameš tudi natakarja, ki zna izvajati trike.

jesenska dekoracija porocni sopek jabolka

Prostor za poročno pogostitev

Izbiraj med rustikalnim in formalnim.

Jesenska dekoracija naj bo ponešena v višave – dobesedno. Med mizami in stropom je veliko prostora, ki ga lahko izkoristiš in okrasiš z visokimi svečami in svečniki, če želiš, da bo poroka izgledala bolj formalno. Če pa želiš bolj rustikalno in naravno vzdušje, pa lahko strop okrasiš z vejami , še polnimi jesenskega listja, ki bo s svojimi barvami in vonjem v prostor pričaral naravo.

Končna obdelava: Ni glede na poročni stil je vedno dobrodošla ročna kaligrafija, ki se bo ujemala z namiznimi šopki in romantično svetlobo ob svečah.