Deli z drugimi

7 odličnih načinov, kako se lahko v poroko vključi tudi tvoj brat

brat na poroki zenin nevesta

Kako se v poroko vključi tvoj brat? Tako.

Ko si nevesta, ti sestre navdušeno pomagajo. So rojene družice in svetovalke pri izbiri oblačil, okraskov in bi lahko tvojo celotno poroko, vključno z dekliščino, organizirale miže, če bi jim le pustila. Ampak kaj pa tvoji bratje? Če si tvoj brat (ali več bratov, če jih imaš) želi posebno vlogo na tvoji poroki, smo zate zbrali nekaj idej.

brat na poroki nevesta
Brat in sestra

Brat kot poročni družabnik

Si ne moreš predstavljati, da na poročnem oltarju stojiš brez svojega ljubljenega brata? Nikjer ne piše, da morajo biti tvoje poročne družice ženske! Namesto njih raje za poročne družabnike izberi brate. Poskrbi za njihove obleke, da se bodo lepo ujemale z ženinovo – lahko so iste barve, ali pa malo svetlejše, da bodo lažje razločiti od ostalih poročnih gostov. Ponudi jim kravate, ki se bodo ujemale z oblekami poročnih družic in njihovimi šopki, ter jih pošlji na oltar, da te pričakajo.

Brat kot spremljevalec

Če želiš imeti poročno zabavo samo z žensko družbo, ti bodo bratje vseeno prišli prav – kot njihovi spremljevalci. Pripravijo lahko mize in stole, ko pa se zabava prične, bodo z veseljem primaknili stol za svojo mamo ali babico. Če so nežni po srcu, se bodo izkazali kot popolni kavalirji! Oblečeš jih lahko po želji ali pa v obleke, ki so si med seboj ujemajo.

brat na poroki druzina zenin nevesta
Poroka v družinskem krogu

Na družinskem sprevodu

Če ste v družini zelo navezani drug na drugega, si verjetno želiš, da bi bili čim bolj povezani tudi na poroki. Ko se ženinovi in nevestini družabniki sprehodijo do oltarja, osreči svoje starše ter brate in sestre z družinskih sprevodom. Bratje in sestre naj hodijo pred tabo, ti pa se za njimi sprehodi v spremstvu očeta in mame.

Na poročnem oltarju

Na židovskih tradicionalnih porokah je običaj, da so namesto svatov na oltarju sorodniki. Zanje rezerviraj prve vrste sedežev, kamor bodo sedli, potem ko se sprehodijo do oltarja. Ko si bosta z ženinom obljubila večno zvestobo, naj stojijo blizu tebe – to bo simboliziralo večno povezavo s tvojo družino. Da povezavo še bolj popestriš, si lahko izmislite simbol povezanosti, kot na primer svečko.

Brat kot bralec

Tik preden bosta z ženinom dahnila usodni »da«, prosi brata, da vstane in pove nekaj besed o tebi. Naj izpusti dolgočasne formalnosti in raje pove nekaj zabavnega, kot na primer odlomke iz tvoje najljubše otroške knjige. Naj pove tiste, ki so ti najbolj ostale v spominu in se boste ob njih najbolj nasmejali.

brat govor na poroki
Bratov govor

Naj nazdravlja brat

Navadno je nazdravljanje rezervirano za poročne priče, a če sta si z bratom posebno blizu, naj ti nič ne brani, če za nekaj besed prosiš tudi njega. Njegov govor lahko vrineš med nazdravljanjem poročnih prič in nagovorom mame in očeta. Brat ima lahko glavni nagovor med generalko, ali pa tudi med glavnim dogodkom.

Ples z bratom

Zdi se, da imata vsaka sorojenca nek ples, ki jima je zelo poseben, lahko so to plesni koraki, ki sta jih vadila kot otroka ali pa nesmiselno skakanje, ki sta ga izvajala v otroštvu, ko staršev ni bilo doma. Poskrbi, da se bo vajina najljubša pesem pojavila med plesom in ga v tistem trenutki pozovi, da se ti pridruži.