Deli z drugimi

7 glavnih trendov za poročna vabila

nacrtovanja-porocna-vabila-kreativnost-ideje-nevesta

Ko enkrat dosežeš določeno starost, npr. srednja dvajseta, tvoj hladilnik izgleda kot pravi kolaž vabil na poroko. No, zdaj pa si ti na vrsti, da stopiš pred oltar. Verjetno čutiš gorečo željo, da bodo tvoja poročna vabila izstopala med vsemi drugimi. Med vsemi raznolikimi kuvertami, teksturami, pisavo in pečati, obstaja ogromno stvari, ki jih moraš premisliti, preden se odločiš za takšno, ki bo všeč tebi. Zbrali smo nekaj aktualnih trendov za poročna vabila.

Sproščenost

Najbolj tradicionalen pristop je verjetno tisti s tradicionalnimi črkami na kuverti in povratni kartici. Vedno več parov pa izbira preprostejše stvari. Ljudje postajamo veliko bolj fleksibilni s tradicijo in imamo svoj lasten način izražanja veselja, ki prihaja s poroko.

Personalizirana poročna vabila

Vedno več parov je pripravljenih nameniti veliko časa in denarja za čim bolj osebna poročna vabila. To je lahko videno v različnih monogramih in okraskih, ki ne vključujejo le inicialk in rož, temveč tudi neortodoksne simbole in sličice s pomeni. Tudi ilustracije so zelo popularne.

porocna vabila dekoracija kreativnost

Zanimive teksture

Zakaj bi izbrala navaden mat papir, če pa je na voljo toliko drugih tekstur? Bodoči mladoporočenci se radi poigrajo z več različnimi, saj je tako vabilo veliko bolj zanimivo. Lahko se odločiš za tisk na ročno izdelan papir ali pa uporabiš različne spektre barv, ki ti omogočijo posebne vizualne učinke.

Preprosto

Medtem, ko gredo nekateri pari z vabili čez vse meje, se nekateri nagibajo k bolj brezčasnim, klasičnim in tradicionalnim vabilom s tipografskim dizajnom.  Dizajni so preprosti, a klasičnimi črkami in pečatom vseeno dovolijo, da zasijejo v vsej svoji veličini. S takšnim dizajnom si lahko vabilo ogledaš kadarkoli, recimo čez 20 let, pa še vedno ceniš, kako lepo in brezčasno je izdelano.

Prilagojeni grbi

Vedno več parov se odloča za grbe na povabilih. Po navadi so izdelani ročno, z vodenimi barvicami in takšnimi elementi, ki so unikatni za lokacijo, kjer se bosta poročila. Nekaj izmed zelo zabavnih elementov, ki smo jih videli tudi sami, so flamingi, raki, psi in celo kolibriji.

So odlična izbira, s katero se lahko doda ogromno barve in se poživi sicer tradicionalen dizajn. Velikokrat so združeni s klasično pisavo in kaligrafijo ali pa elegantno napisanima imenoma neveste ter ženina.

kaligrafija poroka porocna vabila

Unikatne priloge in kartice

Po navadi priloge v vabilu služijo le za to, da lahko povabljenci izpolnijo svoj RSVP in izbiro menija, a se pari vseeno zabavajo s takšnimi dodatki. Izdelajta hashtag kartice, zemljevid lokacije ali pa celo svoj portret.

Internet

No, verjetno bo tvoja teta, ki je že v letih, zavijala oči, ker bo morala svoj odgovor izpolniti na internetu. Presenetljivo pa je, da vedno več parov svoja vabila pošlje kar po internetu. Tudi kar nekaj denarja lahko prihranita s tem, pa še zelo moderno je. No, res je, da če si bolj tradicionalne narave tega ne boš naredila.

Če se ti še vedno zdi praktično, lahko to narediš, kot dodatek pa lahko razpošlješ pisma, ki bodo goste napotila, kje na internetu potrditi udeležbo. Ali boš za izdelavo poročnih vabil najela profesionalnega oblikovalca? Potem si preberi teh 9 vprašanj, ki jih moraš postaviti.