Deli z drugimi

Brezčasne obletnice – 4 luštne ideje za praznovanje

partnerja drzanje rok porocna prstana

Brezčasne obletnice dajejo spominom poseben pomen. Vedno ko organiziraš kakršnokoli praznovanje, se je dobro zanesti na sentimentalno noto. Tako boš zagotovila nepozabno praznovanje vsakega dogodka, tudi rojstnega dne ali prazničnega kosila. Poudarki naj se ne nanašajo toliko na hrano in popolnosti dekorja, kot na sam poudarek in pomen trenutkov in njihovo povezavo s preteklostjo ali prihodnostjo.

Skrivnost dobrega praznovanja se skriva v tem, da se ga lotiš z določenim namenom. Ustavi se in se vprašaj, kako bi lahko vse skupaj upočasnila in zagotovila, da trenutki ne bodo samoumevni. Majhni rituali in tradicije lahko prispevajo k razkošju časa, ki si ga preživela s svojo družino. Lahko so karkoli od tedenskih izletov tržnic skupaj z otroci ali vsakoletne peke prazničnih piškotov v času Božiča.

Vajina obletnica je super priložnost za ustvarjanje novih tradicij, ki se jih bosta veselila vsako leto in niso nujno drage ali kompleksne. Zate navajamo nekaj enostavnih, a vseeno pomenljivih načinov, ki lahko zaznamujejo vajin čas skupaj in naredijo vajine obletnice brezčasne.

srecen par potovanje ipad hribi brezčasne obletnice
Skupno potovanje

Ponovno obiščita kraj, ki hrani vama pomembne spomine

Za vajino obletnico lahko ustvarita navado, da obiskujeta kraj, ki nosi vajine skupne spomine. To je lahko mesto, ki ga obožujeta raziskovati, park, kamor te je peljal na vajin prvi zmenek ali restavracija, kjer sta okusila nepozaben obrok. Možnosti je nešteto. Pravo izbiro za vaju, boš našla v vajini skupni preteklosti in v skupnih spominih.

Zato le hitro pobrskaj in se spomni, kateri kraj te navdihuje s pristnimi ljubeznivimi čustvi, ki jih takoj povežeš s svojim partnerjem. Vama poseben kraj bosta z veseljem še kdaj obiskala in ga napolnila z novimi spomini in emocijami.

Ustvarita novo tradicijo

Če nimata v bližini nobene posebne restavracije ali so vse pretirano drage, pričnita s svojim novim ritualom. Ustvarita lahko novo tradicijo, ki vsebuje neko dejavnost, ki jo oba obožujeta in bi jo z veseljem tradicionalno izvajala.

Pojdita na sprehod v hrib ali gore, ki sta si jih vedno želela osvojiti, najdita jed, ki sta jo imela že dolgo let v planu skuhati a vama še ni uspelo. Skupaj izberita nekaj, kar bo obema všeč. Ni potrebno, da je nekaj specifičnega, lahko je samo to, da preizkusita skupaj nekaj novega.

kuhinja par skupaj kuha
Skupno kuhanje

Začnita in dopolnjujta svojo zbirko

Imaš rada vintage stvari, ki jih lahko ob posebnih dogodkih dodaš svoji kolekciji? Če obstaja nekaj, kar bi si želela zbirati in obstaja način, da to spremeniš v vsakoletno navado, predlagamo da kar začneš.

Izberi si nekaj, kar boš z veseljem zbirala, kar boš počela vsako leto in se lahko preko svoje zbirke spominjala vajinih preteklih trenutkov. Nekaj posebnega, brezčasnega, kar ti bo priklicalo vse prelepe skupne spomine.

Dokumentirajta brezčasne obletnice

Dokumentiranje vajinega življenja ni nujno dolgo popisovanje dogodkov v dnevnik. V svojo beležnico lahko vpisuješ le kratke stavke o vsakem dnevu. Tako popisovanje je lahko zelo pomembno, saj lahko vidiš svoje vsakodnevne vpise in kako se skozi čas spreminjajo.

Enako lahko narediš za vajino obletnico. Na primer, začni z seznamom krajev, ki sta jih obiskala na vajino obletnico ali s seznamom restavracij, v katerih sta jedla in nekaj misli o vsakem novem vpisu. Vsak kraj ali restavracija bo nosila neko zgodbico, ki si je ne boš zapomnila, če je ne zapišeš.

Še en način zapisa je preko fotografij. Za vsako obletnico se skupaj s partnerjem slikajta na istem kraju, vsako leto. Pomemben vidik pri tradicijah je, da jo izvajaš vsakoletno. Ko bosta gledala spomine za nazaj, bodo prav slike zagotovile, da so vajini dnevi in leta pomenljivi. Rezultat vsega naštetega so vajine brezčasne obletnice.

srecen par slikanje godafoss islandija
Srečen par