Deli z drugimi

23 idej s katerimi bo poletna poroka nekaj posebnega

e potovanja poletna poroka na morju nevesta zenin plaza

Poletje je najbolj popularna sezona za poroke in pri toliko čudovitih poročnih lokacijah, domiselnih dekoracijah in čudovitem cvetju, je lahko videti zakaj. Da bi pomagali parom, ki si želijo, da bi bila njihova poletna poroka nekaj prav posebnega, smo zbrali seznam naših najljubših poletnih idej. Naštete ideje bodo vajino poroko začarale v pravo doživetje.

1. Poletna poroka? Obvezno plesišče na prostem!

Biti na prostem je zagotovo ena najatraktivnejših značilnosti poletnih porok. Nekateri pari se odločijo, da bodo imeli poročno večerjo sicer notri, plesišče pa vendarle na prostem.

2. Obesi lučke

Majhne bele lučke so najenostavnejši način da ustvariš romantično vzdušje na svoji poroki. Če se poročna zabava odvija na skednju ali kozolcu, lahko lučke takoj ustvarijo eleganten videz, hkrati pa spodbudijo ljudi k druženju in klepetu.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

3. Ponudi svojim gostom natikače

Bodimo iskreni, po nekaj urah si vsi želimo brcniti z nog visoke pete in trde čevlje in se imeti fino. Če pripraviš košaro polno natikačev, je to zabaven način s katerim spodbudiš svoje goste da se sprostijo.

4. Obleci družice v žive barve

Družice igrajo na porokah pomembno vlogo in poletna poroka je čudovita priložnost, da se oblečejo v lepe živahne barve.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

5. Postrezi sladoled

Lep način s katerim lahko končaš poletno poroko, je postrežba hladnega sladoleda. Če se ti zdi strežba sladoleda na poroki nemogoča naloga, premisli še enkrat. Z najemom lokalnega ponudnika sladic, ki se bo pripeljal s kombi-hladilnikom boš zagotovo razveselila vse goste.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

6. Poročita se na pomolu

Romantika bo res popolna, če dahneta svoj usodni ”da” na pomolu. Od kočice pri jezeru, do rustikalnega zatočišča ob morju, kjer lahko organiziraš svojo poroko, je poročni obred na pomolu čudovita rustikalna ideja.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

7. Organiziraj poroko na lastnem vrtu

Včasih je idealna poročna lokacija bližje, kot si misliš – denimo takoj za vajino hišo. Vrtne poroke so lahko tako sproščene in elegantne, kot si želiš, gostje pa so lahko oblečeni urejeno ali pa vsakdanje, glede na slog tvoje poroke.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

8. Uporabi kozarce za vlaganje namesto običajnih

Morda misliš, da so ideje s kozarci za vlaganje že mimo, a v resnici to sploh ni trend – kozarci za vlaganje so bili značilnost preprostih porok že zelo dolgo. Ti priročni kozarci so popolni za pijače, pa tudi za cvetje in sveče.

9. V zrak spusti lanterne s svečkami

Lepo in romantično sta dva načina s katerimi lahko opišemo lanterne. Ko se nad tvojo poroko spusti večerno nebo, v zrak izpusti lanterne, ki naj plujejo v noč.

10. Na poročnih fotografijah uporabi kolo

Kolo je praktičen rekvizit na poročnih fotografijah, a tudi zelo prisrčen! Če praznujeta svojo poroko na prostem na podeželju, se lahko slikata na svojem najljubšem kolesu.

11. Poročita se ponoči na prostem

Morda se ti zdi nočni obred nenavaden, a menimo, da je poletje popoln čas za organiziranje večernega poročnega obreda. Lahko se poročita ponoči v soju sveč ali pod lučkami, ki visijo z dreves. Kakšna čudovita poletna poroka!

12. Igrajte igre na travi

Obstaja razlog, zakaj so igre na travi tako popularne na porokah – poleg tega, da so zabavne, so tudi enostaven način, da se gostje zamotijo med časom za koktejle. Igre na travi na porokah so zelo raznovrstne in zagotovo se najde taka, ki bo všeč vsem.

13. Ponudi kokice

Popolnoma se strinjamo, da je stojnica s kokicami čudovita ideja. Tvoji gostje bodo z veseljem pograbili kokice kot del zakuske ali pa celo vzeli nekaj za na pot. Na rustikalni poroki na skednju lahko stojnica s kokicami deluje še posebno zabavno.

14. Mešaj in kombiniraj živahne barve

Poročne barve so lahko dober način, da dodaš nekaj zabavnih detajlov na svoj poročni dan. Z mešanjem in kombiniranjem živahnih barv, lahko ustvariš edinstven poročni videz.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

15. Naj senene bale služijo kot sedeži

Bale iz sena so enostaven način, da dodaš še več sedežev na svoji poročni lokaciji. Če se tvoja poroka odvija na podeželju, je to lahko lep detajl. Pari pokrijejo seno z blagom in odejami, da povečajo udobje, hkrati pa ohranijo rustikalen videz sena.

16. Priredi žar zabavo pred poroko

Vsi imajo radi klasičen žar, zato lahko za svoje goste organiziraš predporočno večerjo.

A post shared by eri (@0421.e_j.wedding) on

17. Najemi kombi s hrano

Kombiji s hrano so zadnje čase zelo popularni v mestih, pa tudi na porokah so vse bolj pogosti.

18. Zapeljita se na hiter izlet s čolnom

Če si si kdaj ogledala film ”Beležnica” vemo, da zagotovo veš, zakaj so kratki izleti s čolnom lahko zelo romantični.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

19. Priredi ognjemet

Ognjemet na poroki je čudovita ideja, a predlagamo, da izvedbo prepustiš profesionalcem. Prav tako se boš morala pozanimati pri lastnikih poročnega prostora, če je ognjemet dovoljen.

20. Odpeljita se v zabavnem avtomobilu

Ni nujno, da gre za Jeep, a poletna poroka pomeni, da lahko mladoporočenca zapustita prizorišče v kakšnem nenavadnem avtomobilu, po možnosti z odprto streho.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

21. Razdeli sončna očala

Zabavna usluga, ki jo lahko narediš gostom je, da jim razdeliš poceni sončna očala. Dovoli svojim gostom, da uživajo v vseh lepotah poletne poroke – v stilu!

A post shared by BRIDEA (@bridea_uk) on

22. Postavi mize za piknik za svojo poročno večerjo

Mize za piknike niso le nekaj, kar lahko vidimo na porokah v parkih – lahko so popolna rešitev za katerokoli rustikalno poroko.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

23. Naj se gostje poslovijo od para z iskricami

Radi vidimo, kako ženin in nevesta zapustita poroko obkrožena s kresničkami, ki jih v rokah držijo gostje in vemo, da imate iskrice rade tudi naše bralke!

Za resnično čudovito poletno poroko si preberi članek Poletna poroka: Kako se izogniti potenju na tvoj poletni poročni dan?

A post shared by Bride.si (@bride.si) on