Deli z drugimi

10 stvari, ki se ti bodo zgodile v prvem letu zakona!

Prijatelji vaju že nekaj časa obravnavajo kot poročen par a sama zaveza zna prinesti nepričakovana presenečenja. V prvem letu vajinega skupnega življenja mogoče ne bosta dobila zlatega globusa, zagovarjanja političnih voditeljev ali posebnih rezervacij ob obletnici ( vsi pač ne moremo biti Clooney). Poglejmo, kaj lahko pričakuješ v 365 dnevih po tem ko spregoviš “Da”.

Veliki prepir

Res je, da sta zaljubljena do ušes, vendar to ne pomeni, da bo prvo leto vse obarvano z rožnatim pridihom. Vsi želijo medene tedne razvleči kolikor se da, vendar ne smeta pozabiti, da sta oba le navadna smrtnika s svojimi navadami in pričakovanji, zato ne pozabita, kaj so bili razlogi da sta se poročila.

Konec divjih petkovih večerov

Ja in če si že pogledala vse dele Igre prestolov? Druženje pred velikim ekranom ob steklenici vina in hrani, ki vama jo dostavijo na dom je lahko dosti bolj zabavno kot bi si mislila, ko si bila še samska. Bonus: namesto preživljanja večerov v noro visokih petkah in zbujanja z bolečimi stopali, lahko od svojega partnerja zahtevaš prijetno masažo stopal.

nevesta prvem letu telefon tezave
Fotografija: Aziz Acharki

Prijateljstvo se spremeni

Svoje prijatelje imaš še vedno rada, vendar se je dinamika tvojega življenja spremenila. Težko boš sledila tempu svojih samskih prijateljev in prijateljic, zato boš morala poiskati ravnotežje med druženjem s prijatelji in časom, ki ga nameniš sebi.

Vsi te sprašujejo, kdaj bosta imela otroka

Temu se res ne moreta izogniti, še posebno, ko je v bližini babica. Družina, prijatelji, sodelavci in celo daljni znanci vaju bodo spraševali o vajinih planih v zvezi z naraščajem. To včasih postane nadležno, zato ni slabo imeti že v naprej pripravljen odgovor. Po prvem letu zakona se bodo znanci malce umirili, tako da bosta lahko zadihala in se res vprašala, kakšni so vajini načrti.

Obiski, obiski in še več obiskov

Gostiti obiske na domu je zabavno, še posebno takrat, ko vama prinesejo zabavna darilca. Kaj je boljšega za utrjevanje nove družine kot priprava velikega prazničnega kosila? Darila in hrane!

Redekoracija in novi kosi pohištva

Po napornem letu planiranja za poroko, se je težko kar ustaviti. Precej verjetno bosta pregledala celoten Pinterest in obrnila marsikateri katalog, da se bosta zaposlila. V prvem letu zakona je tako najboljši čas, da se znebita tiste stare omare iz Ikeje in si omislita novo.

prvem letu lunapark
Fotografija: Erik Jan Leusink

Več neodvisnosti

Ne bodita preveč presenečena, če se zalotita, da gledata televizijo v ločenih sobah. Kmalu se bosta zavedala, da ne rabita početi vsega skupaj in to vaju bo še dodatno zbližalo, saj bosta imela več stvari o katerih se lahko pogovarjata.

V prvem letu zakona se ti bo spremenil pogled na družino

Usklajevanje urnika družinskih članov po obeh straneh zna biti zamudno delo, še toliko bolj, če se karakterji družinskih članov močno razlikujejo. To je zahtevno opravilo tudi za najbolj sproščene pare. Ključ do uspeha je zavedanje, da se mora za dobre in redne odnose z vama potruditi tudi vajino sorodstvo.

Seznam drage ali dragega

Vedno bodo opravila – ugotovi kaj so tvoje prednosti in slabosti ter temu primerno prilagodi seznam opravil. Če veš, da dobro likaš, dragi pa zna kositi travo, si temu primerno razporedita hišna opravila. Tako ne bo slišati nobenega nerganja, zakaj mora eden izmed vaju opravljati nekaj, kar ni počel še nikoli do sedaj.

Velika investicija

Poroka nas nekako premami, da bi skupaj s partnerjem naredili nekaj velikega. Večja investicija v nek skupen cilj – naj bo to kuža, nov avto ali hiša, je lahko zelo lepa popestritev zveze. Če se odločita za nakup domače živali, lahko tako tudi zelo hitro ugotovita ali sta pripravljena, da postaneta bodoča starša.

Morda se ti sedaj poraja vprašanje, zakaj je ravno prvo leto zakona tako težavno. In res je malce smešno kajne? Že leta se poznata, morda celo živita skupaj, en mali “Da!” pa je spremenil vajino dinamiko. Če te zanima zakaj je torej začetek zakona vedno težaven, si preberi članek na to temo. A nikoli ne pozabi, da po dežju vedno posije sonce!

nevesta zenin prvem letu klop
Fotografija: Eric Ward