Deli z drugimi

10 nasvetov za materi ženina in neveste

Materi ženina in neveste imata velikokrat pri porokah kaj za povedat! A v tem članku boš našla nasvete le za njih. Če se vaš sin ali hči poročita, potem si preberite spodnje nasvete za lažje shajanje z mladimi pred in na poroki.

via GIPHY

1. Nasvet za materi ženina in neveste: Znebite se lastnih pričakovanj

Danes imata, ne glede na to kdo financira poroko, glavno besedo ženin in nevesta. Onadva povesta, kaj in kje se bo zgodilo. Preveč vašega vložka jima lahko povzroči dodaten stres, medtem ko, verjamemo, jima vi želite ravno obratno – biti v oporo in pomoč.

2. Izbirajta svoje bitke

Če obstajajo elementi, za katere bi vam veliko pomenilo, da jih poroka vsebuje na primer določeni običaji, ples matere in sina in podobno), si izberite tistega (ali več njih), ki vam pomeni največ in bodočima mladoporočencema izrazite željo.

3. Začnite na pravi način

Paru recite »Tu je nekaj stvari, pri katerih lahko pomagam – le povejta, kaj potrebujeta«. Tako boste aktivno vključeni v poročne priprave, vsekakor bolj, kot če bi jima svojo pomoč vsiljevali.

materi zenina in neveste druzina poroka

4.  Ne obljubljajte več, kot lahko uresničite

Svojo pomoč ponudite le pri stvareh, ki jih lahko zares izpeljete. To velja še predvsem ob koncu tedna, ko poteka poroka – ne želite se na primer spraviti v situacijo, ko likate prte za zabavo, za katero ste se javili, da jo boste organizirali, medtem ko so v mestu vaši sorodniki, ki jih niste videli že dlje časa. In ne želite povzročati panike, ko bo potrebno zadnjo minuto poiskati nekoga, ki bo ta opravke postoril namesto vas. Če te zanima kako lahko taščo vključiš v načrtovanje poroke, preberi ta članek.

5. Spoznajte bodoča taščo in tasta svojega otroka

Čeprav morda pri nas ta običaj ni tako pogost, v tujini ženinovi starši po oznanitvi zaroke tradicionalno pripravijo srečanje mladega para in njunih družin. Pogosteje pa večerjo, kjer se spoznata njuni družini (če se nista že prej) in kjer se navadno začnejo prvi pogovori o poroki, organizirata kar zaročenca sama.

6.  Ne skušajte prekositi druge matere

Nepotrebna tekmovalnost lahko povzroči nesoglasja in dodaten stres za bodoča mladoporočenca. Raje jima obe le stojta ob strani po svojih najboljših močeh.

Materi zenina in neveste nevesta

7. Nevestina mati naj prva izbere obleko

Običaj pravi, da ko nevestina mati izbere svojo obleko, njeno barvo, dolžino in stil sporoči ženinovi materi, da ta lahko izbere svojo, ki se bo ujemala s prvo. Obe materi naj bi se pri tem izogibali beli barvi in barve oblek družic.

8. Nasvet za materi ženina in neveste: Ne vabite prezgodaj

Nikar ne začnite klicati in vabiti sorodnikov takoj, ko je oznanjena zaroka. Da bi se izognili neprijetnostim, raje počakajte, da bo seznam povabljencev končen – tako boste vedeli točno koliko in kateri sorodniki bodo prisotni na najlepšem dnevu vašega otroka.

9. Nasvet za materi ženina in neveste: Vadite diskretnost

Če niste navdušeni nad določeno osebo ali katerim koli elementom poroke, zadržite to zase. V nasprotnem primeru se bo ta govorica neizogibno širila okoli, kar lahko ustvari senco na veliki dan.

materi zenina in neveste poroka nevesta

10.  Podarite nekaj sentimentalnega

Če ste delno plačali poroko ali poročno potovanje, razmislite, da bi mladoporočencema podarili nekaj sentimentalnega, na primer predmet, ki je v družini že generacije. Ali na seznamu želenih daril izberite pladenj, ki ga bosta lahko uporabila ob praznikih in se ob tem spomnila na vas. To je odličen način, da partnerju/-ki svojega otroka sporočite, da je dobrodošel/-la v družini.

Bi rada imela več idej za pogovor s taščo? Preberi sledeči članek.