Deli z drugimi

10 nasvetov, da bo vajina poroka zabavna

nevesta zenin druzice svatje zabava poroka druzenje

Zehanje je zadnja stvar, ki jo želiš videti na svoj poročni dan. Udeležba na poroki je lahko privilegij, toda lahko se zgodi, da ni vedno najbolj zabavna stvar. Zadnja stvar, ki si jo ženin in nevesta želita, da njuni gostje nenehno gledajo na svoje ure in mobitele.  Zato smo zbrali 10 namigov, kako bo vajina poroka nepozabno doživetje za tvoje goste.

Goste med seboj spoznaj že pred poroko

Poroka je dogodek, kjer se zbere precejšnja množica ljudi – dve družini in prijatelji tebe ter tvojega zaročenca – kar vsaj ponavadi pomeni skupino ljudi, ki se med seboj ne poznajo. To lahko kaj hitro privede do mučnih in neprijetnih poizkusov klepetanja.

Rešitev? Par dni ali tednov pred poroko organiziraj zabavo ter povabi večino ljudi, ki bodo gostje tudi na poroki. Tako boš prebila led, hkrati pa dobila priložnost, da med seboj povežeš vse, ki imajo podobne interese. Poroka bo tako veliko bolj sproščena.

Poroka naj teče po urniku

Nihče ne pričakuje, da bo vse teklo kot po maslu. Vendar verjetno ne želiš, da tvoji gostje nesproščeno postopajo okoli, medtem ko poteka fotografiranje formalnih fotografij. V tem času jih lahko povabiš k druženju s pijačo in različnimi prigrizki. Uredi tudi različna sedišča in pa sproščeno glasbo za vzdrževanje vzdušja in ohranjanje atmosfere.

poroka catering natakar kanape prigrizki hrana

Naj gostje ne bodo lačni

Zate imamo le eno besedo: prigrizki. Četudi načrtuješ bogato večerjo, je dobra ideja, da imajo gostje vedno na voljo nekaj manjših prigrizkov.

Saj veš: Lačen si ful drugačen… Posebno moški znajo biti dokaj hitro nadležni, če so lačni. Narezek, zelenjavna nabodala ali sadje, verjemi nam, že nekaj preprostega bo naredilo čudež.

Razmišljaj tudi po zabavi

Če hočeš, da tvoji gostje na zabavi zares uživajo, poskrbi za njihov varen prevoz domov. Nekateri pari se odločijo za sprejem v hotelski dvorani ter zanje rezervirajo nekaj sob, spet drugi se raje odločijo za organiziran prevoz skozi celotno noč. Takšna zagotovitev, ponudi gostom možnost, da se popolnoma sprostijo (in pijejo), brez skrbi kje in kako bodo spali oziroma prišli domov.

prevoz domov poroka zabava gosti

Izpopolni sedežni red

Težko se najde kaj bolj napornega, kot biti edini par ali posameznik za mizo, kjer se vsi ostali med seboj dobro poznajo ter imajo skupne spomine – še posebej če lahko slišiš smeh tvojih prijateljev tri mize stran. Poroka zahteva dobro organiziran sedežni red. To je verjetno najbolj brezplačen način, kako se zares prepričati, da se tvoji gostje zabavajo z ljudmi, ki jih imajo radi.

Dobro pretehtaj kje bo vajina poroka

Seveda je pri določanju poročne lokacije precejšen dejavnik tvoj proračun, toda izbira zanimive lokacije lahko pri zabavanju gostov precej pripomore. Precej muzejev v kratek najem posoja svoje razstavljalske prostore, živalski vrtovi imajo velikokrat na voljo banketne prostore s katerih je možen neverjeten pregled nad živalmi. Pokukaj med unikatne poročne lokacije.

Celo drugače neizrazite lokacije lahko z malo truda postanejo dramatična prizorišča, zato se le pogovori z lastnikom lokacije ter pretehtaj vsako možnost.

poroka svecana torta okrasje sladko

 

Zdravice naj bodo časovno omejene

Res je lepo slišati nekaj besed podpore in dobrih želja, toda če tvoji prijatelji niso stand-up komiki, se lahko prav hitro zgodi, da dolge zdravice postanejo eden bolj dolgočasnih oziroma mučnih dogodkov večera. Omeji število in dolžino zdravic na le nekaj res pomembnih gostov (najboljšo prijateljico/prijatelja, starše ali sorojence) ter rajši posveti več časa zabavi.

Ne pozabi na zabavo

Se spomniš tistega zlobnega klovna ali čarodeja s tvoje rojstnodnevne zabave, ko si bila še otrok? Današnji zabavljači so vse prej kot to… Opcije za poroko se vrtijo od spretnih DJ-jev do trebušnih plesalk ali pojočih natakarjev – ti ljudje so zagotovo strokovnjaki za vzdrževanje super atmosfere.

poroka porocno slavje ples zabava

Naj ne bo samo poročna torta

Poročna torta je osnova ponudbe na vsaki poroki. Toda mogoče razmisli o razširitvi izbora za tistih nekaj sladkosnedih gostov – predstavljaj si pult drhteč pod težo sladic na katerem bi se našlo vse od makronov, do tortic in bonbonov. To idejo lahko razširiš celo v darilca gostom. Zraven postaviš le stojalo z različnimi škatlicami ali vrečkami in gostje si lahko za pot domov naberejo nekaj najljubših sladic.

Resno – sprosti se

Načrtovanje poroke je lahko stresno, toda ko nastopi Dan D, je dejstvo da se bodo vsi vključno s tabo zabavali precej bolj, če boš spregledala tistih nekaj spodrsljajev, ki se bodo skoraj zagotovo zgodili. Če dobro pomisliš: Ali se lahko na zabavah, kjer je gostitelj vedno na robu histerije, kdaj sploh popolnoma sprostiš in zabavaš? Da se temu izogneš, svojim družicam ali družini predpiši tistih nekaj nalog, ki se bodo pojavile v zadnjem trenutku, eni izmed prijateljic pa reci, naj ti v stresnih situacijah misli preusmeri nekam drugam.