Deli z drugimi

10 idej za darila za svate na jesenski poroki

darila za svate jesenska poroka

Če prirejaš jesensko poroko, se poslovi od svojih svatov z enim izmed teh darilc, navdihnjenih z jesenskim šarmom. Čeprav ni nujno, da se darila za svate ujemajo z letnim časom, obstaja neskončno možnosti, da izkažeš hvaležnost svojim svatom na način, ki se sklada s poroko organizirane med septembrom in novembrom. Spodaj boš našla nekaj naših najljubših idej za jesenska darila za svate.

Razbili smo tudi 7 mitov o jesenski poroki!

karamelizirana jabolka darila za svate

1.    Darila za svate: Karamelizirana jabolka

Počasti svoje goste z najznačilnejšim jesenskim priboljškom – karameliziranimi jabolki. Naj bodo zapakirana vsako posebej in zavezana s trakcem, ki se bo skladal z barvo tvoje poroke. Tako lahko svatje priboljšek vzamejo s seboj brez da bi svoja lepa oblačila umazali s karamelo.

2.   Jabolčni namaz

Lahko ga kupiš, ali pa narediš sama. Jabolčni namaz ali jabolčno maslo je prisrčno darilce ki ni samo videti jesensko, ampak je tudi zelo okusno. Sladek namaz zapakiraj v majhne kozarčke, vsak pokrovček prekrij s tkanino, ki se ujema z barvami tvoje poroke in jo priveži s tanko vrvico iz rafije.

3.   Kuharske knjige

Unikatne kuharske knjige z vajinimi najljubšimi recepti z obeh strani družine so popolna darila za svate skozi celo leto. Če pa jih napolnita z najljubšimi jesenskimi recepti, se bodo lepo skladala s temo poroke.

darila za svate marmelada

4.   Vžigalice

Vžigalice pridejo najbolj prav v hladnejših mesecih, zato lahko podariš svojim svatom posebno za poroko oblikovane škatlice z vžigalicami.

5.   Šali

Če bo tvoja poroka organizirana na prostem, poskrbi da bodo tvoji svatje ostali prijetno topli s prisrčnimi šali ali odejami, ki jih bodo radi uporabljali tudi v prihodnje. Obesi jih na stole na svojem sprejemu, ali pa jih zloži v košare pri obredu.

6.   Marmelada

To je še eno darilo, ki ga lahko pripraviš sama, če imaš svoj najljubši sezonski recept. Tudi če jo kupiš, ti priporočamo, da jo zapakiraš v ljubke kozarčke primerne za ponovno uporabo.

Te zanima kako imeti popolno jesensko poroko? Preberi si več v sledečem članku.

darila za svate med s pripisom

7.   Škatlice z lokalno vsebino

Se ne moreš odločiti kaj bi podarila gostom? Pripravi pakete, napolnjene s stvarmi, ki tebe in tvojega partnerja spominjajo na jesen in domače kraje. Razmisli o pločevinkah domačega piva in priboljških iz vajinih najljubših pekarn.

8. Kompasi

To je popolno tematsko darilo za rustikalne poroke v gozdu, ki bo poskrbelo, da bodo svatje varno prispeli na plano (seveda jim moraš dati tudi natančna navodila, ampak še vedno mislimo, da so kompasi ljubka darila za svate).

9.   Med

Med je sladko (in nepokvarljivo) darilo, ki ga bodo tvoji svatje lahko uporabili pri vseh njihovih najljubših jesenskih receptih.

darila za svate karamelizirane kokice

10.  Karamelne kokice

Karamelne kokice so praktičen prigrizek, ki je vedno priljubljen pri vseh. Zapakiraj jih v kozarce, zavij v okrasne tkanine in priveži z ujemajočimi se trakci.

Poročne nezgode so lahko posebno pogoste v jesenskem času. Preberi si članek o tem kako se jim izogniti in poskrbi za popoln jesenski poročni dan!